Noul job, o greseala? Vezi cum o repari

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 09:29
2435 citiri
Noul job, o greseala? Vezi cum o repari

Daca te afli in primele doua zile la noul job si deja simti ca locul tau nu este acolo sau chiar ai luat decizia ca vei pleca, specialistii in Resurse Umane au alcatuit pentru Monster.com o serie de argumente pro si contra acestei decizii. Tot ce iti ramane este sa le analizezi atent si sa iti dai seama ce alegere te-ar avantaja, in functie de valorile tale personale si profesionale.

Este absolut normal sa iti faci griji cu privire la modul in care o demisie ti-ar putea afecta imaginea, in acest moment dar si in miscarile profesionale din viitor.

Iata care sunt riscurile care pot aparea daca decizi sa iti dai demisia dupa foarte putin timp de colaborare:

Noul sef si colegii vor fi foarte suparati

Cel mai probabil ei stau deja linisititi si multumiti ca au ocupat postul vacant si acum s-au intors fericiti la sarcinile zilnice.

Daca iti dai demisia, ei vor fi nevoiti sa treaca prin acelasi proces lung de selectare si recrutare de personal, iar asta nu ii va bucura absolut deloc, spun specialistii.

Anulezi orice sansa de a mai lucra pentru aceasta companie vreodata

Multe companii au o politica clara care interzice orice colaborare ulterioara cu cei care parasesc compania in relatii mai putin bune.

Vei face "reclama negativa" scolii care te-a format

Plecarea ta ar putea cauza o "trauma" pentru angajator, in ceea ce priveste institutia in care ai fost format, spun specialistii, iar colegii tai vor avea de suferit in urma acestui lucru.

Ti-ai putea forma un obicei nesanatos

Daca iti este usor sa pleci acum atat de repede din noul post, putine lucruri te vor impiedica sa faci asta si alta data, spun expertii.

Exista insa si o parte pozitiva a deciziei, care are mai mult sens din perspectiva personala.

Renuntand cat mai devreme la un job care face sa te simti frustrat te va ajuta sa iti pastrezi sanatatea psihica, emotionala si chiar cea fizica, spun specialistii.

In unele cazuri, decizia ta ar putea proteja chiar si sanatatea psihica, emotionala si financiara a companiei angajatoare, pe termen lung.

Intr-un sfarsit va trebui sa iei o hotarare, iar daca deja te gandesti la plecare, sunt mari sanse ca aceasta sa fie chiar decizia ta finala.

Avand in vedere ca decizia ta e ca si luata deja, iata cateva strategii pentru a minimaliza consecintele negative ale unei demisii, prezentate de Monster.com.

Da-ti demisia personal

Noul tau sef merita sa auda vestea chiar de la tine pentru ca ii datorezi cateva explicatii solide, daca intentionezi sa pleci.

Nu este momentul sa trimiti un mail, sa dai un telefon sau, mai rau, sa dispari si sa nu mai apari vreodata, sunt de parere expertii.

Fii cat mai sincer si prezinta-ti scuzele

Chiar daca esti tentat sa inventezi o scuza, incearca sa spui adevarul si concentraza-te asupra sentimentelor tale exprimandu-ti ingrijorarea justificata cu privire la continuarea colaborarii intre tine si angajator.

Ofera-te sa-ti continui activitatea pana se gaseste un inlocuitor

Facand acest gest, cel mai probabil vei parasi compania intr-o nota pozitiva, iar relatiile cu respectivul angajator nu vor mai avea de suferit, pe viitor.

Asigura-te ca vei face o alegere bine gandita, data viitoare

Apeleaza la un consilier de cariera sau un om cu experienta pentru urmatoarea decizie pe care o vei face in ceea ce priveste viata ta profesionala, te sfatuiesc specialistii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
#demisie, #greseala, #job, #miscare, #profesionala , #Resurse umane