Nu gasesti un alt job? Incearca alta cariera!

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 14:26
2581 citiri
Nu gasesti un alt job? Incearca alta cariera!

Criza economica pune mari presiuni atat asupra companiilor, dar mai ales asupra angajatilor. Presiunile genereaza frustrari, iar majoritatea salariatilor se gandesc serios la un alt job sau chiar la o schimbare de cariera, atunci cand nu exista nicio sansa in domeniul actual, potrivit site-ului Monster.com. 

Cand este necesara schimbare de cariera?

Daca nu esti satisfacut de activitatile pe care le intreprinzi acum si te simti frustrat din acest motiv, este cazul sa te indrepti catre o noua cariera.

Intr-o piata a muncii foarte stramtorata, satisfactia oferita de un job devine un element distinctiv intre ofertele existente.

Oricine se poate bucura de o schimbare de cariera

Exista doua tipuri de angajati care se aventureaza in procesul de schimbare de cariera.

Unii angajati spera sa isi transfere abilitatile dobandite pana acum, catre un alt domeniu.

Printre disponibilizari si reduceri de salarii, acestia sunt motivati sa isi reorienteze activitatea pentru a-si putea acoperi datoriile si facturile lunare.

Pentru altii, o noua cariera le alimenteaza orgoliul, oferindu-le sansa de a demonstra ca sunt capabili sa indeplineasca sarcini mai solicitante.

Cum te indrepti spre o alta cariera?

Parerea unui prieten sau coleg foarte bun este esentiala in aceste moment.

El iti poate spune in ce domenii excelezi si unde ar fi nevoie de cateva imbunatatiri.

O discutie sincera iti va sublinia punctele forte si cele slabe, iti va arata care sunt aptitudinile apreciate de colegi sau daca acestea ar fi puse mai bine in valoare intr-un alt department.

In plus, o analiza consistenta a propriei persoane iti va fi de ajutor in aceasta decizie.

Alcatuieste o lista de calitati pe care le cauti la un job si aranjeaza-le in ordinea proritatilor.

Castiga increderea potentiaului angajator, prin dovezi

O schimbare de cariera va avea succes atunci cand exista o legatura vizibila intre activitatile de pana acum si noua cariera.

Incearca sa intelegi care este valoarea ta si care sunt realizarile tale, pentru a fi in stare sa le prezinti in fata noului angajator, sustin specialistii in resurse umane citati de Monster.com.

Gaseste o legatura intre abilitatile pe care le-ai dobandit si viitoarea ta cariera si astfel vei putea dovedi ca esti potrivit pentru noul domeniu.

Cand pornesti in cautarea unui nou job, asigura-te ca potentialul angajator are toate informatiile necesare pentru a face legatura intre aceste doua puncte.

#angajati, #cariera, #domeniu, #job , #Resurse umane