Pacuraru: Rezultatele bursei de slujbe de la Roma se vor sti dupa Pasti

Miercuri, 19 Martie 2008, ora 12:12
1273 citiri
Pacuraru: Rezultatele bursei de slujbe de la Roma se vor sti dupa Pasti

Ministerul Muncii va organiza burse de slujbe pentru romanii care vor sa se intoarca in tara la Milano, Torino si in Spania, cel mai probabil dupa Pasti, cand se vor sti rezultatele concrete ale bursei de la Roma, a declarat ministrul Muncii, Paul Pacuraru. Pacuraru a precizat, la un seminar de resurse umane, organizat de Ziarul Financiar, ca, in acest moment, nu se stiu rezultatele bursei de slujbe de la Roma, dar ca semnalele sunt pozitive.


"Ceea ce stim in prezent este ca au venit aproape o mie de romani care vor sa se intoarca in tara si ca multi dintre ei au depus CV-uri la angajatori. Vom sti cu certitudine cati dintre ei s-au si intors dupa Pasti, cand vor veni si vor da probe de lucru la angajatorii din Romania. Dupa aceste probe se vor stabili conditiile de angajare si atunci vom sti concret cati s-au angajat", a spus Pacuraru.


Potrivit ministrului, romanii din strainatate sunt nerabdatori sa se intoarca in Romania, la munca, in acest sens Guvernul intentionand sa mai organizeze astfel de evenimente la Milano si Torino. Pacuraru a adaugat ca solicitari pentru organizarea de burse de slujbe pentru romani s-au primit si din Spania.


Ministerul Muncii si Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) au organizat, pe 23 februarie, la Roma, prima bursa a locurilor de munca pentru romanii din Italia care vor sa se intoarca in Romania. Aceasta a fost prima actiune dintr-o strategie aprobata de Guvernul roman, prin care incearca sa-i convinga pe romanii care muncesc in strainatate sa se intoarca in tara, pentru a acoperi deficitul de muncitori existent pe piata interna.


Ministrul Muncii declara, dupa bursa, ca la eveniment au participat aproape o mie de romani, iar peste 600 dintre ei au depus CV-uri la angajatori pentru a reveni la munca in Romania.