Piata muncii isi revine

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 10:24
2229 citiri
Piata muncii isi revine

Piata muncii pare sa-si revina in Romania. Dupa doi ani de scaderi, in prima jumatate a lui 2011, numarul de salariati a crescut cu 60.000.

Site-urile de recrutare sunt pline de oferte de munca, iar salariile pentru anumita specializari sunt cu 10% mai mari decat in prima parte a anului trecut, conform Zf.ro. 

Companiile au reluat programele de training, dupa doi ani de criza in care oamenii nu au mai fost instruiti.

Din ianuarie pana la sfarsitul lunii mai, numarul de salariati a crescut cu 58.900, ajungandu-se la un efectiv total de 4,155 milioane de angajati. 

In aceeasi perioada a anului trecut, numarul de salariati scazuse cu 55.800 de persoane. 

"Miscarea de pe piata muncii este cu totul alta fata de anul trecut, insa cresterea se datoreaza fie unor majorari de salarii operate de companii, fie cresterii numarului de salariati. In continuare insa ne confruntam cu dificultati in gasirea de specialisti", a declarat Sorina Donisa, CEO in cadrul grupului de firme cu activitati in domeniul resurselor umane APT. 

In primele sase luni ale acestui an grupul APT a inregistrat o cifra de afaceri de 6,47 milioane de euro, in crestere cu 11% fata de anul trecut.

 

"Datorita modificarilor legislative se resimte o tendinta a angajatorilor de a prelungi misiunile de munca temporara ale angajatilor, de la 18 la 24 de luni, pentru ca noul Cod al muncii ofera aceasta posibilitate. Ne asteptam ca aceasta tendinta sa se manifeste si in urmatoarea perioada", a conchis Donisa.  

 

#angajare, #loc munca, #job, #piata muncii, #cod munca noi, #numar salariati , #Resurse umane