Profesii pe cale de disparitie

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 09:40
2906 citiri
Profesii pe cale de disparitie

Tinand cont de declinul pe care il inregistreaza de cativa ani, anumite profesii ar putea pur si simplu disparea de pe piata.

Anumite categorii de joburi devin din ce in ce mai irelevante pe piata muncii, nemaiexistand cerere pe piata pentru a le realiza, scrie cbsnews.com, citeaza Realitatea.net.

Printre joburile despre care se preconizeaza ca vor disparea se numara agentii de turism, jurnalistii de presa scrisa, specialistii in salarizare, analistii media si operatorii de proiectare filme.

Datorita avantului presei online si a faptului ca internetul permite oamenilor sa-si programeze singuri concediul, profesia de agent turistic si cea de jurnalist de presa scrisa a intrat intr-un declin constant.

In ceea ce priveste specialistii in salarizare, numarul acestora a scazut cu 34,2% in ultimii 5 ani in SUA, datorita programelor performante de IT care pot realiza singure calculele salariale.

Si profesia de operatori de proiectare filme ar putea disparea complet in cativa ani, odata cu inchiderea cinematografelor traditionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#profesii disparitie, #declin joburi, #agent turistic, #analist media, #specialist salarizare , #Resurse umane