Romanii, europenii cu cel mai scurt concediu

Marti, 08 Ianuarie 2008, ora 10:09
1140 citiri
Romanii, europenii cu cel mai scurt concediu

Romanii se numara printre europenii care beneficiaza de cele mai putine zile de concediu, rezulta dintr-un studiu realizat de compania de consultanta in resurse umane Mercer Human Resource Consulting. Legal, romanii au 28 de zile de vacanta pe an, atat cat au si britanicii sau olandezii. In niciun stat din Uniunea Europeana legea nu prevede un numar mai mic de 28 de zile de concediu. Cel mai mult stau in vacanta platita finlandezii (44 de zile), lituanienii (40 de zile) si francezii (40 de zile). Bulgarii au 32 de zile de concediu legal, in timp ce ungurii au 33 de zile.

Media zilelor de concediu in statele membre UE este de 34 de zile, potrivit studiului, cu diferente semnificative intre vestul si estul Europei. Astfel, in timp ce angajatii din statele occidentale stau in vacanta intre 36 si 44 de zile, in estul Europei media coboara catre 30-32 de zile. Cifrele sunt valabile pentru angajatii care lucreaza cinci zile pe saptamana, de cel putin zece ani.

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=336564>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.