Romanii nu stiu sa se puna in valoare in CV-ul personal - Studiu

Vineri, 08 Iunie 2012, ora 14:31
2156 citiri
Romanii nu stiu sa se puna in valoare in CV-ul personal - Studiu

Cea mai frecventa greseala pe care romanii o fac atunci cand isi alcatuiesc CV-ul este neadaptarea acestuia la specificul postului cautat si la domeniul de activitate al angajatorului, releva un studiu realizat de CVShop.ro.

Studiul arata ca un CV general nu este unul competitiv si eficient in a te ajuta sa obtii locul de munca dorit.

In primele doua luni de la lansare, specialistii CVShop.ro, un nou serviciu online de scriere a CV-ului, au primit si au analizat peste 300 de CV-uri, din toate domeniile si pregatirile profesionale, iar peste 85% dintre acestea nu erau adaptate domeniului de activitate al postului vizat sau conforme cu nivelul de pregatire al candidatului.

Candidatii nu se concentreaza pe rezultate

Topul celor mai frecvente greseli continua cu concentrarea mai degraba pe simpla enumerare a experientelor profesionale si nu pe evidentierea rezultatelor si realizarilor profesionale de pana acum, greseala intalnita in 76% dintre CV-urile analizate.

"In conditiile in care pentru fiecare loc de munca aplica in medie 150 de candidati, cele mai recente studii arata ca angajatorii petrec in medie doar 6 secunde pentru a analiza un CV. Iar daca CV-ul nu iti pune in valoare aptitudinile si experienta profesionala, sansele de a fi chemat la interviu sunt ca si inexistente. Serviciile de scriere profesionista a CV-ului sunt foarte populare in tarile din Vest, pentru ca acestia au realizat deja importanta acestor servicii intr-o piata competitiva a muncii. (...) Ne asteptam ca in viitorul apropiat sa ajungem la o medie de 200-300 de CV-uri pe luna", a declarat Cristian Tudorache, director general la CVShop.ro.

Potrivit studiului, un procent de 48% dintre CV-uri contineau greseli de ortografie sau exprimari vagi, iar 24% greseli grave de exprimare sau gramaticale. de asemenea, 37% dintre ele contineau peste trei pagini, iar 9% dintre ele contineau cuvinte cheie specifice domeniului vizat sau experientei profesionale.

#CV romani, #realizare CV, #cum sa scrii un CV , #Resurse umane