Se maresc salariile? Guvernul nu stie

Vineri, 16 Martie 2012, ora 16:46
2060 citiri
Se maresc salariile? Guvernul nu stie

Purtatorul de cuvant al Guvernului a spus vineri, la Palatul Victoria, ca in prezent nu exista niciun element nou care sa duca la o schimbare a pozitiei referitoare la majorarea salariilor, precizarea fiind facuta ca urmare a unor declaratii privind intrarea Romaniei in recesiune.

"Guvernul analizeaza toate aceste cifre la sfarsitul trimestrului. In functie de acele cifre, in functie de perspectiva economica si de spatiul fiscal ce se deschide in acel moment putem rediscuta acest subiect. Este un angajament in programul de guvernare", a declarat Dan Suciu, intrebat fiind daca Executivul mai ia in calcul o majorare a salariilor, in contextul declaratiilor facute de oficiali ai BNR privind intrarea in recesiune.

"Nu avem elemente suplimentare fata de saptamana trecuta pe aceasta discutie. In acest moment, BNR nu a facut decat sa readuca in discutie indicatori respectivi. Nu este absolut niciun element nou care sa ne faca sa ne schimbam in acest moment pozitia", a mai aratat Dan Suciu.

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, a declarat joi ca "Romania nu are cum sa nu intre intr-o recesiune statistica, declarata la 31 martie".

"Probabil ca in aprilie, pe la jumatatea lunii aprilie, o sa stim exact daca la 31 martie Romania a intrat in recesiune sau nu. Dar, atentie, va fi o recesiune statistica!", a declarat joi Vasilescu, la RFI. Intrebat ce inseamna recesiunea statistica, Adrian Vasilescu a explicat: "In trimestrul trei din anul trecut, am avut o crestere cu mult peste medie, care a determinat minusul din trimestrul patru, printr-un calcul statistic, pentru ca la nivelul anului, pe toate cele patru trimestre de anul trecut, noi am iesit cu o crestere de 2,5. Este una dintre cele mai mari din Europa. Speram sa iesim si anul acesta cu o crestere nu chiar de 2,5%, dar poate 1%, poate 1,5%, poate 1,8% si asta inseamna ca iar la nivelul anului nu vom avea recesiune, dar avand recesiune prin doua minusuri, un trimestru langa un trimestru, nu avem cum sa scapam, vom fi in recesiune la 31 martie, asa cred eu".

#marire salarii bugetari, #salarii compensatorii, #Guvern marire salarii , #Resurse umane