Topul celor mai cautate joburi

Marti, 21 Iulie 2009, ora 10:11
1373 citiri
Topul celor mai cautate joburi

Cele mai cautate meserii pe piata fortei de munca sunt cu totul altele decat cele de dinainte de criza. Primele in top sunt joburile de consultant si analist financiar, auditor intern, analist de risc sau director economic.

"De fapt, este toata gama de joburi care presupun managemenul costurilor, cele care arata ca stii sa jonglezi cu informatiile financiare. Inainte de criza, toata lumea traia o dulce euforie; acum este managementul costurilor inainte de toate. Companiile trebuie sa stie cum sa joace banii, cum sa-i rentabilizeze", ne-a explicat Mihaela Forgaciu, specialist in resurse umane si membru HR CLUB Romania, potrivit Gandul.

In acest domeniu si lefurile au scazut. Daca pana acum un consultant financiar primea in jur de 1.000-1.200 euro net, in prezent oferta bate pe la 500-600 euro.

La fel, analistul de risc care primea inainte cam aceeasi leafa ca si consultantul financiar, acum poate primi intre 600 si 800 euro.

Pe locul doi in topul celor mai cerute meserii sunt cele de avocat si de consilier juridic.

In privinta salariilor, acestea nu s-au schimbat prea mult pe partea de asistenta juridica.

n consilier juridic, de pilda, primea inainte intre 500 si 2.000 euro.

Pe locul trei in top sunt meseriile din sfera IT: inginer de sisteme de aplicatii, dezvoltator sistem informatic si altele. Nici aici salariile nu s-au schimbat (intre 800 si 4.500 euro net). 

#salarii, #profesii, #joburi, #avocat, #consultant financiar, #consilier , #Resurse umane