Trucuri pentru angajare: cand iesi in evidenta si cand iesi din joc

Vineri, 24 Septembrie 2010, ora 12:30
2811 citiri
Trucuri pentru angajare: cand iesi in evidenta si cand iesi din joc

Cand te afli in cautarea unui job te poti simti tentat sa faci ceva iesit din comun pentru a iesi in evidenta in fata angajatorului. Tehnica poate avea succes sau iti poate anula orice sansa de a obtine jobul, in functie de context. Oricare ar fi abordarea, nu uita ca scopul tau este de a demonstra angajatorului care poate fi valoarea ta ca si angajat, te sfatuiesc expertii in Resurse Umane citati de Monster.com.

Iata cateva argumente pro si contra strategiilor de a iesi in evidenta atunci cand iti cauti un job.

De ce sa risti

Asumarea unor astfel de riscuri poate demonstra potentialilor angajatori ca esti o persoana creativa, care stie sa se faca remarcata.

Trucurile functioneaza cel mai bine atunci cand aplici pentru un job intr-un domeniu care necesita creativitate, precum PR, advertising, vanzari sau marketing, sunt de parere expertii.

Exista companii si in industrii mai conservatoare care ar putea aprecia o gandire iesita din comun, insa pentru a fi sigur va trebui sa cauti indicii care sa sustina acest lucru.

Analizeaza site-ul lor web sau stai de vorba cu oamenii din companie, doar in acest mod te poti asigura ca actiunile tale nu vor fi interpretate intr-un mod negativ.

Tot ceea ce faci in continuare va trebui sa fie foarte bine calculat, dupa o strategie clara, fara a te pune pe tine sau pe angajator intr-o postura compromitatoare, astfel incat sa demonstrezi ca esti un adevarat profesionist, sustin specialistii citati de Monster.com.

De ce sa nu apelezi la “trucuri”

Tacticile originale te pot face sa iei in evidenta si intr-un mod negativ, in fata angajatorilor, atunci cand trucurile nu se adreseaza persoanelor potrivite, potrivit Monster.com.

Unii angajatori nu te vor lua in serios, ca pretendent la jobul pe care il ofera, deoarece atitudinea ta ii poate surprinde in mod neplacut si le poate ridica semne de intrebare cu privire la compatibilitatea ta cu mediul companiei.

Specialistii nu iti recomanda tehnici iesite din comun atunci cand aplici pentru un post de contabil, inginer sau orice post din domeniul stiintelor exacte.

Fa un studiu mai amanuntit in ceea ce priveste domeniul jobului si cultura organizatiei in care vrei sa te angajezi, pentru a alege modalitatea potrivita de a aborda interviul de angajare.

In orice caz, prima impresie va lasa o amprenta clara asupra imaginii tale, iar daca nu te porti adecvat intervievatorul va povesti despre tine si celorlalti oameni de HR din reteaua sa de cunostinte.

Cea mai buna modalitate de a atrage atentia este sa-ti pastrezi reputatia intacta, intrucat oamenii au obiceiul sa povesteasca experientele negative, nu cele pozitive, sunt de parere specialistii in HR citati de Monster.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#trucuri, # angajare, # tehnici , #Resurse umane