Vrei un job pe Wall Street? Invata sa "jonglezi" cu CV-ul

Marti, 20 Martie 2012, ora 12:51
1763 citiri
Vrei un job pe Wall Street? Invata sa "jonglezi" cu CV-ul

Esti in cautarea unui job intr-o banca? Prestigiul universitatii, internship-urile, activitatile sportive ar trebui sa se afle pe lista "must-have" a oricarui candidat la un post de bancher.

Afla ce trebuie sa stii pentru a fi luat in considerare pentru un job intr-una din bancile de pe Wall Street de la Business Insider.

Diploma la o universitate de prestigiu

Nu este o lista prestabilita de universitati care sunt favorizate la angajarea bancherilor de pe Wall Street, insa marile banci prefera absolventii unei facultati de prestigiu.

Rezultatele scolare pot compensa prestigiul universitatii

Rezultatele scolare sunt urmatorul aspect la care sunt atenti angajatorii. Pentru a fi luat in considerare pentru un job pe Wall Street trebuie sa fi obtinut rezultate scolare peste medie.

Ba mai mult, cu cat este mai putin cunoscuta facultatea cu atat sunt mai importante rezultatele scolare.

Specializarea completata de cursuri, aspect important pentru angajatori

Cursuri de specializare in finante, business, contabilitate, inginerie financiara sau economie sunt considerate plusuri pentru candidat.

Cu cat specializarile sunt mai "hardcore", de exemplu cursuri de statistica, fizica sau inginerie, cu atat sunt mai bine vazute de angajatorii de pe Wall Street.

Atentie la cunostintele de Microsoft Excel

Rezultatele obinute la geometrie analitica si Excel sunt un element analizat de angajatorii de pe Wall Street. Cunostintele aprofundate de PowerPoint pot fi deasemenea un avantaj pentru candidat.

Activitatile sportive, un plus la angajare

Activitatile sportive demonstreaza angajatorului ca sunteti competitiv si puteti lucra cu usurinta in echipa. In plus, toti angajatorii, cu atat mai mult cei de pe Wall Street, sunt interesati sa angajeze persoane care pot "jongla" cu responsabilitatile pe care le au.

Activitati extracuriculare, un plus neasteptat

Companiile cauta persoane sociabile din doua motive: vor persoane cu care pot lucra si trebuie sa se asigure ca angajatii nu le vor speria clientii.

Intership-uri, primul pas in cariera

Stagiile de practica in marile banci sunt atat de ravnite pentru ca reprezinta primul pas pentru un job full time dupa absolvire.

Antreprenoriatul, fapte nu vorbe

Nu exista o metoda mai buna de a dovedi cunostintele in afaceri decat a pune pe picioare un business.

Nu trebuie neaparat sa fie o afacere cu operatiuni de milioane de dolari. Orice campus studentesc are nevoie de un serviciu, si aceasta poate fi un inceput pentru orice student.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#locuri munca, #interviu sfaturi, #angajare Wall Street, #angajare bancheri , #Resurse umane