Cum va puteti gasi usor de munca in UE

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 08:27
2308 citiri
Cum va puteti gasi usor de munca in UE

Fiecare site de job-uri din Romania are o sectiune dedicata locurilor de munca in strainatate, majoritatea anunturilor fiind postate de companiile de intermediere.

Din pacate, oferta de pe aceste site-uri este extrem de redusa, rezumandu-se fie doar la cateva domenii de competenta, fie doar la anumite state.

Pentru o oferta mult mai variata, cu acoperire pentru intregul spatiu comunitar, dar si pentru Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Elvetia, puteti folosi EURES, portalul Uniunii Europene pentru mobilitatea fortei de munca.

Scopul EURES este de a oferi informatii, recomandari si servicii de recrutare/plasare - gasire a candidatului si sau a locului de munca potrivit - in beneficiul lucratorilor si angajatorilor, precum si al oricarui cetatean care doreste sa beneficieze de principiul liberei circulatii a persoanelor.

La aceasta data, pe site-ul EURES sunt anuntate vacante un numar de aproximativ 1,2 milioane de locuri de munca, dintre care circa 815.000 doar in Germania si Marea Britanie.

Pe locurile 3, 4 si 5 se afla Belgia (peste 95.000 de locuri de munca vacante), Franta (peste 45.000 de job-uri disponibile) si Olanda (peste 36.000 de locuri de munca).

La polul opus se regasesc state precum Estonia (12 locuri de munca disponibile), Bulgaria (9 locuri de munca) si Lituania (3 locuri de munca disponibile).

Daca va ganditi ca este destul de dificil ca CV-ul dumneavoastra sa ajunga sa fie citit de unul din cei aproximativ 25.000 de angajatori inregistrati pe EURES va inselati, asta si pentru ca doar 700.000 de europeni si-au depus CV-ul pe portalul UE pentru mobilitatea fortei de munca.

Citeste continuarea pe ziare.com

#loc munca strainatate, #site joburi, #joburi disponibileCum va puteti gasi usor de munca in UE , #Site joburi