10.000 de angajati din sectorul feroviar privat ar putea intra in somaj

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 11:33
1507 citiri
10.000 de angajati din sectorul feroviar privat ar putea intra in somaj

Peste 10.000 de angajati din sistemul feroviar privat, pe segmentul constructori si furnizori de produse, ar putea fi trimisi in somaj, in urmatoarea perioada, din cauza subfinantarii si a lipsei de licitatii santierele riscand sa fie inchise, potrivit datelor Asociatiei Industriei Feroviare, conform Business Standard.

"Santiere precum cel de reparatii pe calea ferata, de pe Valea Oltului, sau cel de la Galati (electrificare) se vor inchide, iar constructorii isi vor trimite oamenii in somaj.

In sectorul feroviar privat sunt, in prezent, in jur de 120.000 de angajati, mai multi decat in sectorul de stat", a declarat Stefan Roseanu, secretar general al AIF.

Pe de alta parte, de la inceputul anului si pana in prezent, aproximativ 300 de trenuri (respectiv 20-25% din totalul trenurilor de calatori si de marfa), care se aflau in circulatie la inceputul anului, au disparut, printre principalele cauze aflandu-se sistemul de taxare al sistemului feroviar - TUI (Taxa de Utilizare a Infrastructurii), care este de sase ori mai mare decat vinieta pentru drumuri.

Asociatiile atrag atentia si spun ca, in acest an, au fost alocate de la buget 1,2 mld. lei pentru investitii, in conditiile in care necesarul ar fi de 2,4 mld. lei numai pentru reparatii si intretinere, iar daca s-ar adauga si modernizarea, suma ar ajunge la 4 mld. lei.

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#sector feroviar, #somaj, #calea ferata, #investitii, #angajati , #Stiri Locuri de munca