Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

150 de angajati din Complexul Energetic Turceni, in somaj tehnic

150 de angajati din Complexul Energetic Turceni, in somaj tehnic

Producatorul de energie Complexul Energetic Turceni va trimite in somaj tehnic in perioada imediat urmatoare 150 din cei 4.600 de angajati, a declarat pentru Agentia NewsIn directorul general al companiei, Octavian Graure. 

"Am demarat un program de reducere a cheltuielilor la toate capitolele, care se va derula pana in 2012.

Am decis sa destituim opt directori, patru contabili-sefi si inca opt sefi de departamente.


Si inca mai este loc inca pentru astfel de masuri.


De asemenea, 150 dintre angajatii nostri care ar fi ajuns la pensie in urmatorii doi ani vor intra in concediu prelungit de asteptare, un fel de somaj tehnic.


Acestia vor fi platiti cu 75% din salariul de incadrare al fiecaruia, plus sporul de vechime", a spus Octavian Graure.


Acesta a precizat ca decizia a fost luata pentru eficientizare si din cauza ca, incepand cu 2013, compania trebuie sa-si cumpere din surse proprii certificatele de emisii dioxid de carbon, potrivit normelor europene.


"Odata cu intrarea acestor angajati in concediu prelungit, cheltuielile cu personalul se vor reduce cu 5-6%.


Nu vom mai plati pentru ei transportul la si de la locul de munca, nu vor mai primi nici primele pentru sarbatorile legale, nu primesc nici diurna de deplasare.


Aceasta masura s-a stabilit printr-un protocol pe care l-am incheiat cu sindicatele.


Cei 150 de salariati nu vor fi penalizati la pensie, ci isi vor primi pensia integral", a mentionat seful Complexului Energetic Turceni.


Octavian Graure a afirmat totodata ca masura va fi pusa in aplicare imediat dupa aprobarea unei Hotarari de Guvern in acest sens, cel mai probabil din luna martie sau aprilie.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1582 ori