2 mil de lei, bani europeni, pentru o asociatie cu sediul la domiciliul ministrului Muncii

Marti, 19 Aprilie 2011, ora 00:58
1760 citiri
2 mil de lei, bani europeni, pentru o asociatie cu sediul la domiciliul ministrului Muncii

O asociatie din Bistrita, cu sediul la domiciliul ministrului Muncii, Ioan Botis, are la dispozitie 2,13 milioane de lei, din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, pentru a implementa un proiect numit "Sansa la demnitate", a dezvaluit, luni, Realitatea TV. 

Pentru acelasi proiect, asociatia are 187.700 de lei bani de la bugetul de stat, iar contributia sa, in calitate de beneficiar, este de 44.000 de lei. Sediul Asociatiei Parteneriat Euroactiv Bistrita este strada Closca nr. 3, aceeasi cu cea a lui Botis, mentionata in CV-ul aflat pe site-ul ministerului pe care il conduce.

Asociatia a participat vineri la Bursa locurilor de munca organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) in Bistrita.

Alina Capraru, fosta sefa de cabinet a deputatului Ioan Botis, a fost la eveniment sa imparta oamenilor pliante, iar sotia ministrului este consilier al asociatiei si este platita din bani europeni.

Parteneriat Euroactiv Bistrita se ocupa cu informare privind piata muncii, consiliere si mediere pe piata muncii, formare profesionala in ocupatiile de sudor, masinist, stivuitor si sprijin pentru ocupare pe piata muncii.

"Scopul asociatei este de a contribui la promovarea dezvoltarii locale durabile, prin initierea, dezvoltarea si implementarea unor proiecte care pot fi finantate prin diferite programe accesibile Romaniei.

Mentionam ca asociatia reprezinta astfel interesele a peste 9000 de angajati, si o retea de sprijin si stimulare pentru intreg judetul Bistrita-Nasaud", se precizeaza pe site-ul asociatiei. 

 

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat ca nu exclude sa-si dea demisia daca se dovedeste ca este o problema de moralitate.

"Daca este o problema de moralitate, voi face acest lucru (va demisiona - n.r.). Daca va fi considerata o problema, aceasta va fi solutia. Lasati-mi timp de gandire si va voi da un raspuns", a spus ministrul, care considera ca in aceasta situatie nu exista niciun fel de conflict de interese.

 

#asociatie, #bani europeni, #fonduri ue, #ioan botis, #locuri de munca, #ministrul muncii , #Stiri Locuri de munca