3 din 4 angajatori ar putea ajunge la inchisoare dupa modificarea Legii evaziunii fiscale

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 14:07
2291 citiri
3 din 4 angajatori ar putea ajunge la inchisoare dupa modificarea Legii evaziunii fiscale
Foto: Arhiva Ziare.com

Peste 74% dintre intreprizatorii romani ar putea ajunge la inchisoare in 2018 daca Guvernul va reintroduce raspunderea penala pentru neretinerea si neincasarea sau retinerea si neplata impozitelor si contributiilor.

Ca sa afle ce parere au angajatorii despre modificarea Legii 241/2005 pe care vrea sa o faca Guvernul, Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) a realizat un sondaj in randul membrilor sai.

Datele colectate arata ca peste 94% nu sunt de acord cu modificarea legii. In plus, trei sferturi dintre intreprinzatori (74,1%) sustin ca au intampinat deja dificultati in retinerea si plata impozitelor si contributiilor.

In consecinta, daca situatia se va repeta, vor fi expusi riscului de a avea probleme penale.

Cei mai multi dintre angajatori (92,2%) au precizat ca nu sunt mereu la zi cu plata impozitelor din cauza ca, la randul lor, primesc banii cu intarziere de la beneficiari. Totodata, 80,7% dintre intreprizatori au spus ca dificultatile lor la plata provin din cauza intarzierii cu care primesc banii aferenti contractele de achizitii publice.

In plus, 69,5% dintre intreprinzatori sunt de parere ca ar putea intarzia cu platile din cauza unor factori aleatorii, cum ar blocaje in economie, conditii meteo nefavorabile etc.

In cele din urma, 46,4% dintre angajatori sunt de parere ca dificultatea obtinerii unui credit sau a altor finantari ii poate determina sa intarzie cu platile pe care le au de facut catre stat.

Citeste mai departe despre " 3 din 4 angajatori ar putea ajunge la inchisoare dupa modificarea Legii evaziunii fiscale" pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#legea evaziunii fiscale modificare, #Guvern ordonanta reincriminare penala, #intreprinderi mici si mijlocii sondaj , #Stiri Locuri de munca