300 de angajati concediati la MKB Romexterra Bank

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 10:34
3878 citiri
300 de angajati concediati la MKB Romexterra Bank

MKB Romexterra Bank va inchide, in decembrie, 40 de agentii la nivel national si va disponibiliza 300 de angajati, notificarile in acest sens fiind deja depuse la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca.

Directorul adjunct al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj, Mircea Pop, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, ca, potrivit notificarii primite de la sediul central al MKB Romexterra Bank, disponibilizarile se vor face la inceputul lunii decembrie.

"Am fost notificati de Romexterra Bank ca vor fi inchise 40 de agentii din tara, printre care si cea din Zalau, de unde vor fi trecuti in somaj cei sapte angajati.

Disponibilizarile colective, la nivel national, se vor face in termen de 60 de zile de la data notificarii, adica la inceputul lunii decembrie", a declarat Mircea Pop.

Potrivit acestuia, la nivel national, prin inchiderea celor 40 de agentii, vor fi concediati aproximativ 300 de angajati, alte 67 de posturi urmand sa fie restructurate.

"Ca urmare a deteriorarii mediului economic, se inregistreaza o scadere a cererii de produse si servicii bancare, ceea ce implicit duce la reducerea semnificativa a volumului de activitate inregistrat in tot sistemul bancar", se arata intr-un comunicat al bancii, transmis agentiei MEDIAFAX.

Consiliul de Administratie al MKB Romexterra Bank a decis, la inceputul lunii octombrie, sa redimensioneze activitatea bancii pe noile coordonate dictate de piata, prin reducerea numarului de unitati teritoriale si, implicit, de angajati.

"La aceasta data, pentru a desfasura acest proces in mod clar si transparent, MKB Romexterra Bank a initiat procedura concedierii colective in cadrul careia un rol important il vor avea consultarile cu sindicatele bancii, pentru a identifica pozitiile din structura organizatorica ce vor fi afectate, precum si inchiderea anumitor unitati teritoriale care au inregistrat evolutii negative in ultima perioada.

Derularea programului se va incadra intr-o marja de timp specifica, in conformitate cu prevederile legale in vigoare", se mentioneaza in comunicat.

Conducerea bancii asigura angajatii ca a luat masuri si ca va depune in continuare eforturi pentru a minimiza numarul persoanelor concediate, precum si pentru a gasi modalitati de sprijinire a salariatilor afectati.

"Desi a fost o decizie greu de luat, aceasta a fost necesara, pentru a creste sansele bancii de a ramane competitiva in acest mediu economic dificil si pentru a putea oferi in continuare clientilor produse si servicii la costuri avantajoase", se mai spune in comunicat.

In aprilie, MKB Romexterra Bank anunta ca va reduce numarul personalului in 2009 cu aproximativ 150 de angajati, urmand sa aiba in ultimul trimestru al anului 926 de salariati, in contextul in care banca inchisese deja 11 sucursale si 3 agentii, estimand ca acest proces va continua.

Banca avea, la finele anului trecut 1.076 de angajati, dintre care 638 de persoane lucrau in 73 de sucursale, iar centrala avea 438 de salariati.

Angajatii cu norma intreaga erau distribuiti, la finele anului trecut, in functie de departamente: activitatea de vanzari (738 de persoane), suport vanzari (112 angajati), operatiuni (142 angajati) si alte pozitii (84 angajati).

Cheltuielile cu personalul au scazut anul trecut cu 3,46%, la 74,748 milioane lei si banca anticipeaza ca vor continua sa se diminueze in 2009, cu 3,88%, la 71,848 milioane de lei.

 

#concedieri colective, # angajati, # Romexterra, # sucursale , #Stiri Locuri de munca