350 de angajati Electroputere, disponibilizati la 1 octombrie

Miercuri, 18 August 2010, ora 23:07
1361 citiri
350 de angajati Electroputere, disponibilizati la 1 octombrie

Electroputere Craiova (EPT) va disponibiliza la 1 octombrie 350 de salariati, cu plati compensatorii, din cauza lipsei de contracte si lichiditati, dar si din cauza reorganizarii activitatii si a necorelarii necesarului de personal cu volumul de productie, potrivit Mediafax. 

Disponibilizarile fac parte din programul de restructurare al companiei asumat de Al-Arrab Contracting Company Limited, actionarul majoritar, in contractul de privatizare, potrivit unui comunicat al Electroputere, remis, miercuri, Bursei de Valori Bucuresti.

Compania nu a comunicat nivelul platilor compensatorii si durata de acordare a acestora. Masura a fost facuta cunoscuta Sindicatului Liber Electroputere, Inspectoratul Teritorial de Munca Dolj si Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Dolj.

La finele lunii iunie compania avea 1.971 de salariati. Cifra de afaceri a Electroputere Craiova a scazut in primul semestru cu 23%, la 104,4 milioane lei (25,1 milioane euro), iar pierderile au avansat cu 59%, la 26,9 milioane lei (6,4 milioane euro).

Totodata, datoriile au crescut usor, cu 2%, in primele sase luni, la 415 milioane lei, de la 407 milioane lei la inceputul anului.

Pe de alta parte, creantele au scazut la 50,7 milioane lei, de la 51,4 milioane lei.

Uzina are patru divizii de productie, respectiv aparataj electric, masini electrice rotative, transformatoare de putere si vehicule feroviare si urbane, o divizie de servicii generale, precum si fabricile Scule, Dispozitive, Verificatoare, Piese Turnate si Forjate, Reparatii si Modernizari de Masini Unelte si Instalatii Tehnologice.

Electroputere are un capital social de 33,7 milioane lei, divizat in 337,6 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Potrivit celor mai recente raportari, compania saudita Al-Arrab Contracting Company Limited detine 86,28% din titlurile Electroputere.

Pretul actiunilor companiei din Craiova a urcat miercuri cu 4,76%, la 0,11 lei, iar la aceasta cotatie capitalizarea este de 37,13 milioane lei. 

#electroputere, #craiova, #disponibilizari , #Stiri Locuri de munca