4 actiuni care iti pot creste sansele de promovare

Duminica, 24 Ianuarie 2010, ora 13:57
2052 citiri
4 actiuni care iti pot creste sansele de promovare

Este posibil sa incepi sa te gandesti la promovare, avand in vedere ca unele companii incep sa iasa la lumina si sa isi faca planuri de dezvoltare. Sa ai o pozitie mai inalta – si, in mod ideal, salariul corespunzator – ar putea fi tentant daca ai luat in considerare responsabilitatile suplimentare sau daca ai lucrat mult mai mult in timpul problemelor financiare ale companiei.

Ce poti face pentru a ajunge pe lista scurta a promovarilor? Iata cateva indrumari, oferite de Robert Half International:

1.    Vorbeste cu managerul tau

Supervizorul tau are multe de spus in privinta unei promovari. Nu presupune ca el sau ea stie de dorinta ta de a avansa in cariera. Actioneaza si vorbeste cu seful tau despre planurile pe termen lung.

Managerul tau ar putea cunoaste oportunitatile din cadrul departamentului sau al companiei si te poate ajuta cu o evaluare si o pregatire adecvata.

De asemenea, seful tau are o viziune obiectiva asupra calitatilor tale profesionale si iti poate oferi o evaluare sincera, cu privire la ce pasi posti faci pentru a ajunge unde iti doresti.

Implicandu-l pe seful tau in planul de a obtine o promovare, poti discuta cu el orice intrebari sau provocari cu care te confrunti. Asemenea tranzitii profesionale pot fi intotdeauna facilitate daca implici persoanele potrivite.

2.    Lucreaza la aptitudini

Exista sanse sa iti lipseasca anumita calificari sau aptitudini necesare pentru a prelua un rol mai inalt. De exemplu, pozitia pe care o tintesti ar putea necesita cunostinte despre procedurile de acordare a bugetelor sau despre tehnicile de recrutare. In unele cazuri, ar putea sa fie nevoie sa obtii un certificat sau o diploma de absolvire a unor astfel de cursuri.

De asemenea, trebuie sa te gandesti daca ai abilitatile necesare de lucru cu oamenii. O promovare ar putea sa iti ceara sa faci mai putina munca tehnica si sa gestionezi mai mult oamenii cu care lucrezi, sa supervizezi proiecte, sa negociezi cu clientii etc.

Daca iti lipseste experienta in aceste domenii, lucreaza cu managerul tau, pentru a identifica oportunitatile potrivite de training. De asemenea, ofera-te voluntar pentru proiectele care iti permit sa-ti construiesti abilitatile in aceste domenii.

3.    Extinde-ti reteaua sociala

Cand ai multe contacte profesionale, ai parte de multe beneficii. Cel mai evident, ai putea descoperi oportunitati de care altfel n-ai fi aflat. De asemenea, ai sanse sa cunosti pe cineva care iti poate oferi o perspectiva cu privire la jobul sau tipul de pozitie la care aspiri.

De exemplu, un manager ti-ar putea sublinia pasii pe care i-a facut pentru a ajunge in pozitia actuala si obstacolele pe care le-a intalnit pe parcurs.

Poate cel mai important, daca relationezi cu ceilalti, iti vei creste vizibilitatea in cadrul companiei, crescandu-ti astfel sansele ca cineva sa te ia in considerare cand o pozitie devine disponibila.

4.    Cantareste-ti interesul

Cea mai importanta parte din pregatirea pentru o promovare este sa stabilesti daca ti-o doresti cu adevarat. Desi e normal sa presupui ca sigur iti doresti bani mai multi sau alte beneficii pe care le aduce cu sine promovarea, vrei si responsabilitatile asociate?

Dupa ce ai aflat mai multe despre rolul dorit, intreaba-te daca poti sa faci tot ce ti se cere. Ia in considerare, pe langa abilitatile si calificarile tale, si viata ta de dincolo de birou. De exemplu, daca ai copii mici, va avea de suferit viata de familie? O pozitie mai inalta va presupune sa te amesteci in politica firmei? Este ceva ce iti creeaza disconfort?

Promovarea reprezinta o metoda grozava de a avansa in cariera, insa retine ca nu este o propunere de tip “tot sau nimic.” Sunt sanse slabe sa sari toate treptele corporatiste si sa ajungi direct in varf dintr-o singura miscare. Astfel, sa ai in vedere pozitia dorita si sa te concentrezi pe pasii care te vor duce acolo. Chiar daca par mici, te vor duce la destinatie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#promovare job companie cariera evaluare performanta actiune manager , #Stiri Locuri de munca