4 milioane de romani intre 15 si 64 de ani nu au si nici nu cauta un job - raport BNR

Joi, 09 Noiembrie 2017, ora 17:36
2310 citiri
4 milioane de romani intre 15 si 64 de ani nu au si nici nu cauta un job - raport BNR
Foto: Arhiva Ziare.com

Aproximativ 4 milioane persoane cu varsta cuprinsa intre 15 si 64 de ani nu au, nu cauta un loc de munca si nici nu desfasoara o activitate pe cont propriu, conform Raportului BNR asupra inflatiei prezentat joi de guvernatorul Mugur Isarescu.

Acelasi document indica faptul ca doar 10% din populatia inactiva ar fi disponibila sa munceasca, desi nu cauta o slujba.

Jumatate din populatia inactiva se regaseste in mediul rural.

Dintre cei care nu lucreaza, 46% au doar studii gimnaziale, iar 50% au studii liceale si postliceale sau o scoala profesionala, pe ambele categorii oferta fiind deja excedentara, consemneaza documentul, a carui concluzie este ca gradul de necorelare intre cerintele angajatorilor si oferta de forta de munca disponibila se accentueaza, iar structura populatiei inactive limiteaza potentialul de detensionare al pietei muncii.

O treime din populatia inactiva este reprezentata de persoane in varsta, mai dificil de (re) integrat, iar dintre tineri, doar 80% sunt la scoala, ceilalti nefiind implicati in nicio activitate scolara sau lucrativa.

Din randul celor inactivi fluxul celor care intra sau care reintra in activitate este aproape nul in ultimii sase ani, mai indica raportul.

Citeste si Ce forta de munca pregateste Romania: Suntem pe penultimul loc in UE la tineri inalt calificati ...citeste mai departe despre "4 milioane de romani intre 15 si 64 de ani nu au si nici nu cauta un job - raport BNR" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata muncii raport BNR , #Stiri Locuri de munca