5 planuri profesionale la care ar trebui sa renunti

Duminica, 03 Ianuarie 2010, ora 19:29
4364 citiri
5 planuri profesionale la care ar trebui sa renunti

Este inceputul unui nou an si, pentru multi profesionisti, asta inseamna noi planuri de cariera. Din nefericire, oricat de buni ar fi unii in atingerea obiectivelor pe care si le seteaza pentru sine, planurile lor nu sunt atat de pline de motivatie ca pe vremuri si astfel sunt rapid uitate.

Daca acest lucru ti se intampla si tie, motivul poate fi la baza unei dorinte nepotrivite, programandu-te asfel pentru esec inainte sa incepi treaba, afirma Robert Half International. Iata cateva dorinte pe care ar trebui sa le eviti in acest an:

Dorinta Nr. 1: “Imi propun sa fac treaba mai buna.”

Desi acesta este gand nobil, problema este mult prea vag. Sa faci treaba mai buna poate inseamna multe lucruri, de la dobandirea experientei intr-un anumit domeniu pana la imbunatatirea abilitatilor de management si pana la depunerea unui efort mai mare pentru realizarea obiectivelor profesionale.

Acest gen de nesiguranta te poate impiedica sa faci un progres real. De aceea e mai bine sa iti stabilesti obiective cuantificabile. De exemplu, “Imi propun sa citesc o publicatie din domeniu pe saptamana” sau “Inainte sa predau un proiect, il voi revizui riguros, astfel incat sa nu-mi scape vreo greseala.”

Dorinta Nr. 2: “Imi propun sa obtin o marire de salariu.”

Acesta este un gand care apartine multor angajati. Din nefericire, nu detii mereu controlul acestui beneficiu. In plus, pe parcursul unei economii subrede, o marire ar putea fi chiar o asteptare nerealista, in functie de cum o duce compania ta din punct de vedere financiar.

De exemplu, iti poti propune sa urmezi un curs pentru a invata cum functioneaza un nou program pe care planuiesti sa-l folosesti frecvent la munca. In acest caz, esti singurul om care are ceva de spus in aceasta privinta, avand astfel mai multe sanse sa-ti atingi scopul. In plus, cu cat apelezi la mai multe traininguri, cu atat mai bine te vei prezenta in fata angajatorului.

Dorinta Nr. 3: “Imi propun sa fac X si Y si Z si...”

Aceasta dorinta este ca vizitarea unui bufet si umplerea farfuriei pana la refuz. Ti-e foame si te gandesti ca vei fi in stare sa mananci tot. Cel putin initial. Insa sunt mari sanse sa nu poti manca tot. Stabilindu-ti multe obiective, nu te vei putea concentra in atatea directii si vei intampina dificultati in a le realiza.

Cheia este sa iti alegi unul sau doua obiective si sa te concentrezi strict pe ele. Odata ce ti-ai atins acele scopuri, iti poti stabili altele.

Dorinta Nr. 4: “Imi propun sa obtin biroul de la geam.”

In functie de pozitia pe care o detii in prezent, s-ar putea sa te intinzi mai mult decat ti-e plapuma. Desigur, vrei sa pui in practica planuri care te provoaca sa-ti intreci limitele, insa, in acelasi timp, vrei sa urmezi obiective pe care sa le poti atinge.

O abordare mai potrivita este sa lucrezi cu managerul tau si sa stabiliti impreuna un plan pentru avansarea ta profesionala. Desi poate ca nu-i vei lua jobul – sau nici macar o promovare – in anul care a inceput, cu siguranta vei face cativa pasi care te vor propulsa inainte din punct de vedere profesional.

Dorinta Nr. 5: “Imi propun sa-mi iau pachet de acasa, pentru a economisi bani.”

Aceasta este o dorinta personala excelenta, insa planurile de cariera ar trebui sa se concentreze pe dezvoltarea ta profesionala. In mod ideal, acestea ar trebui sa fie obiective care sa-ti permita sa te ocupi de noi sarcini, sa accepti noi provocari si sa-ti impunatatesi abilitatile.

In final, odata ce iti planuiesti ceva, este important sa-ti stabilesti un deadline pentru realizarea planului respectiv. Un interval specific de timp iti va permita sa te concentrezi si sa ramai motivat. Fie ca deadline-ul tau este peste o saptamana, o luna sau chiar un an, tine cont de progres, astfel incat sa vezi daca e cazul sa-ti revizuiesti planul in sine sau deadline-ul.

Stabilindu-ti planurile de cariera potrivite si pastrandu-le mereu in vizor, iti vei imbunatati sansele de a le realiza si astfel vei avansa din punct de vedere profesional.

#an, #cariera, #dorinta, #nou, #plan, #profesional, #renuntare , #Stiri Locuri de munca