7 din 10 angajati romani muncesc peste program si tot nu se descurca cu banii

Joi, 10 Martie 2016, ora 11:38
1353 citiri
7 din 10 angajati romani muncesc peste program si tot nu se descurca cu banii
Foto: Pixabay

Romanii lucreaza mai multe ore suplimentare decat angajatii din alte tari si beneficiaza de flexibilitate la locul de munca doar in anumite cauzir, arata concluziile unui studiu.

"Generatiile urbane si prioritatile lor" este cercetarea facuta de compania de consultanta Ernst&Young in randul salariatilor din tara, care se confrunta intr-o proportie importanta cu probleme financiare.

Peste 70% dintre respondenti sustin ca fac ore suplimentare, iar 34% lucreaza chiar mai mult de 46 de ore pe saptamana, informeaza News.ro.

Programul standard este de 40 ore pe saptamana, cu maximum 8 ore suplimentare pe saptamana, care trebuie recompensate cu timp liber ulterior sau remunerate.

Jumatate dintre respondenti sustin ca numarul de ore de lucru a crescut in ultimii trei ani fata de perioada anterioara, iar cel mai mult resimt cresterea numarului de ore de lucru cei din "generatia Y" (nascuti intre 1980 si 1995).

Si romanii angajati in functii de conducere stau la munca peste ...citeste mai departe despre "7 din 10 angajati romani muncesc peste program si tot nu se descurca cu banii" pe Ziare.com

#romani ore munca saptamana, #ore munca salariati Romania, #manageri Romania program munca, #angajati Romania probleme financiare, #salariati Romania studiu , #Stiri Locuri de munca