7 metode de a iesi dintr-un impas profesional

Joi, 04 Martie 2010, ora 22:05
5731 citiri
7 metode de a iesi dintr-un impas profesional

Ai o slujba si e una buna. Dar ceva lipseste. Nu mai ai parte de provocari. Faci acelasi lucru de prea multa vreme. Compania nu pare sa fie dispusa sa promoveze pe nimeni prea curand.

Ai doua optiuni: Sa-ti dai demisia si sa o iei de la capat in alta parte, presupunand ca exista o alta parte in care poti pleca; sau poti incerca sa vezi ce e chiar sub nasul tau, chiar in cadrul companiei la care lucrezi acum si sa afli cum altfel iti poti folosi talentele.

Sa iesi din impasul profesional in care te afli poate fi dificil. Dezmeticeste-te si ia in considerare urmatoarele indrumari:

1. Adapteaza-ti ritmul

Daca i-ai spune unui atlet care stie ca mai are de alergat 250 de metri pana la linia de sosire ca de fapt mai are de alergat un kilometru, care ar fi primul lucru pe care l-ar face? Desigur, si-ar adapta viteza.

Primul lucru pe care un angajat sensibil il face intr-o companie afectata de criza este acelasi lucru. Isi da seama ca drumul spre promovare este acum mai lung. Regulile s-au schimbat in mijlocul cursei.

Smulge-ti parul din cap si sparge lucruri daca esti de parere ca asta ajuta, dar cel mai rau lucru pe care poti sa-l faci este sa te prefaci ca nimic nu s-a intamplat.

2. Analizeaza competitia

Mai mult ca niciodata, este important sa stii impotriva cui lupti. Ce fac ceilalti? Ce le scapa din vedere? Va fi urmatoarea promovare menita pentru cineva din exterior, cineva care va aduce o perspectiva noua?

De asemenea, autoanalizeaza-te. Cat de valoros esti pe piata de munca? Cunoaste-ti valoarea si optiunile.

3. Cauta modalitati alternative de dezvoltare

Daca nu poti avansa in functie, te poti dezvolta prin miscari laterale la acelasi nivel, astfel incat sa poti invata noi abilitati? Daca esti prins in programare, atunci exploreaza optiunile din marketing. Nu a existat niciodata o companie care sa nu aiba nevoie de mai multe vanzari. Ofera-ti un drum alternativ. Pe termen lung, este o metoda foarte buna de a-ti creste sansele de promovare.

4. Studiaza cultura companiei

Compania prefera un anumit mod de a face lucrurile? Exista un stil corporatist? Cand studiezi modul de actiune al castigatorilor si il compari cu modul tau de a face lucrurile, s-ar putea sa nu vezi ce-ti place, dar ar fi bine sa vezi.

5. Analizeaza factorul de risc personal

Desigur, exista modalitati de a avansa mai rapid, insa inainte sa te arunci cu capul inainte, analizeaza riscurile. Daca posibilitatile tale de a avansa sunt mai putine, atunci ar fi bine sa gasesti moduri prin care sa iesi in evidenta.

S-ar putea sa-ti dai duhul incercand, dar esti dispus sa risti? Ai idei revolutionare? Esti dispus sa iti asumi proiecte care sa te provoace la limita? Ai putea sa fii observat si ai putea sa ajungi cu un pas inainte altora, insa si sansele de a esua cresc odata cu cele de a castiga.

Merita sa incerci. Vei esua uneori. Daca nu o vei face, inseamna ca nu incerci suficient de mult. Daca vrei sa fii conducatorul turmei, trebuie sa fii dispus sa-ti pui obrazul la bataie. Uneori e riscant sa nu-ti asumi nici un risc.

6. Intocmeste un plan

Aduna toti factorii: ritm, competitie, optiuni de dezvoltare pe termen lung, riscuri si cruda realitate despre promovare. Apoi fa un plan scris.

7. Masoara-ti rezultatele

Daca poti, arata-i planul sefului tau, iar apoi masoara-ti propriul progres in functie de un program fix. Daca tot nu pari sa avansezi, este timpul sa-ti actualizezi CV-ul si sa cauti o alta pista pe care sa alergi.

Se spune ca cea mai grea parte atunci cand vrei sa ajungi cat mai sus este sa treci de multimea de jos. Expertii spun ca primul pas este cel mai greu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#metode impas profesional cariera competitie companie angajat sef , #Stiri Locuri de munca