75% dintre romani n-ar da spaga pentru un job

Joi, 18 Martie 2010, ora 11:34
1632 citiri
75% dintre romani n-ar da spaga pentru un job

Trei sferturi dintre romani refuza sa dea spaga pentru a obtine un loc de munca si peste 17 la suta ar fi dispusi sa dea bani pentru obtinerea unui job pe care il considera "bun", rezulta dintr-un sondaj de opinie "Spaga - pro sau contra", realizat de Jobsinro.ro in perioada 12 - 17 martie.

Intrebarile sondajului au fost vizat corectitudinea procesului de angajare din Romania din perspectiva angajatului, in urma raspunsurilor centralizate rezultand ca cinci la suta dintre participanti au obtinut ultimul loc de munca dand spaga, iar alti doi la suta au afirmat ca au obtinut in acest mod cel putin un loc de munca, transmite Mediafax.

De asemenea, 17,3 la suta dintre persoanele care au completat chestionarul au afirmat ca sunt dispuse sa dea spaga "pentru obtinerea unui job bun" si doar 0,4 la suta au fost in situatia in care au incercat sa dea spaga si au fost refuzati.

Majoritatea persoanelor chestionate (75,3 la suta) au afirmat ca refuza sa dea bani pentru a fi angajate.

"Este important de observat ca procentul celor care ar da spaga este de peste doua ori mai mare decat procentul celor care au utilizat spaga cu succes, sau, altfel spus, angajatorii sunt mai putin receptivi la argumentul spaga", precizeaza initiatorii sondajului.

Sondajul de opinie numit "Spaga - pro sau contra" a fost realizat de Jobsinro.ro in perioada 12 - 17 martie, s-a desfasurat la nivel national, fiind chestionati in total 1.627 de vizitatori ai site-ului.

Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoare PNL: „TikTok este un spaţiu al teribilismului. Românii trebuie să fie informaţi despre pericolul extremist”
Senatoarea Nicoleta Pauliuc, președinta Organizaţiei Femeilor Liberale a pledat, luni, 25 martie, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia...
#job, #romani, #someri, #spaga , #Stiri Locuri de munca