9 din 10 angajati de la Agentia Europeana a Medicamentului prefera demisia decat sa vina la Bucuresti

Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 14:26
2745 citiri
9 din 10 angajati de la Agentia Europeana a Medicamentului prefera demisia decat sa vina la Bucuresti
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia Europeana a Medicamentului a informat Comisia Europeana ca orasul preferat de catre angajatii sai pentru noul sediu este Amsterdam, in urma planificatei mutari din Londra dupa Brexit.

Un studiu realizat in randul a 92% dintre salariatii EMA a aratat ca mai putin de jumatate din personal ar fi dispus sa se mute in noua din orasele candidate. In opt dintre aceste orase - pe care EMA nu le-a nominalizat - ar vrea sa se mute sub 30% din angajatii agentiei. Noua din zece angajati EMA ar prefera sa demisioneze decat sa se mute in orase ca Varsovia, Bucuresti sau Sofia.

Angajatii EMA au indicat ca sunt reticenti in a se muta in multe dintre cele 19 orase propuse sa gazduiasca Agentia Europeana a Medicamentului.

Editia europeana a Politico informeaza ca cei 900 de angajati care au participat la studiu au indicat ca orasul preferat pentru noul sediu este Amsterdam, iar EMA a informat CE ca relocarea in orasul olandez ar duce la cele mai reduse pierderi de personal.

Alte orase preferate de angajatii Agentiei Europene pentru Medicamente sunt Barcelona si Viena, urmate de Milano, Copenhaga, Atena si Dublin, sustine Politico.

Ramanerea personalului este esentiala pentru mentinerea serviciilor esentiale, apreciaza conducerea EMA.

Relocarea Agentiei Europene pentru Medicamente si a Autoritatii Bancare Europene promite sa dea un stimulent economiilor oraselor care vor gazdui aceste agentii, insa concurenta este una dura. Nu mai putin de 19 orase, printre care si Bucuresti, se lupta pentru a gazdui sediul EMA, care are 890 de angajati, fata de 170 de angajati in cazul EBA.

Pe langa sutele de locuri de munca bine platite, EMA atrage anual aproximativ 36.000 de experti la reuniunile sale, o adevarata mana cereasca pentru hoteluri. Si, mai important, Agentia care aproba si monitorizeaza siguranta medicamentelor din UE poate fi un magnet pentru viitoarele investitii in sectoarele farmaceutic si al biotehnologiei.

Comisia Europeana va evalua diferitele oferte pana la data de 30 septembrie, pe baza unor criterii convenite anterior, precum acces la infrastructura si posibilitatea continuarii activitatilor, inainte ca ministrii din cele 27 de stat membre UE sa ia o decizie prin vot in luna noiembrie. Procedura de vot va fi una secreta, dar acest lucru nu exclude negocierile din culise, in presa aparand deja speculatii ca Franta a acceptat ca Frankfurt sa obtina sediul EBA cu conditia ca noul sediul al EMA sa fie la Lille.

In cazul Romaniei, Guver ...citeste mai departe despre "9 din 10 angajati de la Agentia Europeana a Medicamentului prefera demisia decat sa vina la Bucuresti" pe Ziare.com

#angajati Agentie Europeana Medicamente Romania, #relocare Agentia Europeana a Medicamentului , #Stiri Locuri de munca