90% dintre romani resping noul Cod al Muncii

Marti, 15 Martie 2011, ora 15:58
2056 citiri
90% dintre romani resping noul Cod al Muncii

Aproape 90% dintre angajati resping noul Cod al muncii, apreciind ca favorizeaza companiile, in timp ce jumatate dintre angajatori considera ca schimbarile aduse de Guvern vor crea doar confuzie si o noua legislatie in domeniu nu era necesara, potrivit unui sondaj Myjob.

Peste 48% dintre participantii la sondaj au apreciat ca noul pachet de legi dezavantajeaza angajatii si favorizeaza patronii, iar alti 40% au spus ca se asteapta la abuzuri din partea companiilor, in urma aplicarii Codului, se arata intr-un comunicat transmis marti de site-ul de recrutare.

"Cei chestionati au mai spus si ca modificarile vor crea confuzie.

Codul nu era necesar (5,81%), in timp ce doar 2,45% cred ca angajatii vor fi mai performanti cu noile norme. (...)

Niciun participant la studiu din 30 de judete, printre care Constanta, Iasi, Cluj, Timis, Brasov, Prahova, Buzau, Braila nu este de parere ca angajatii vor fi mai performanti dupa noul Cod al Muncii - pentru Bucuresti, procentul este de 3,11%", se mai spune in comunicat.

Numai 2% dintre participanti considera ca noua legislatie va genera locuri de munca, 1,55% ca va fi mai usor sa te angajezi si 1,49% ca vor fi mai bine platiti pentru munca prestata.

In ceea ce priveste angajatorii, mai mult de jumatate (53,85%) dintre companiile chestionate considera ca schimbarile aduse de Guvern vor crea doar confuzie si o noua legislatie in domeniu nu era necesara.

Aproape o treime dintre companiile participante la sondaj cred ca noile prevederi vor creste performanta angajatilor si sub 10% considera ca acestea ii vor ajuta sa recruteze mai usor si sa creeze noi locuri de munca.

Alti 7% dintre angajatori au precizat ca era nevoie de o lege care sa dea prioritate nevoilor investitorilor.

Sondajul a fost realizat online la nivel national, in intervalul 1-15 martie.

#angajati, #codul muncii, #noul cod al muncii, #angajatori, #modificarile codului muncii , #Stiri Locuri de munca