Accepti sau nu primul job care iti iese in cale?

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 16:16
2032 citiri
Accepti sau nu primul job care iti iese in cale?

Procesul de "job hunting" pe timp de criza poate fi extenuant si genereaza deseori frustrari in randul candidatilor. In acest context, sa primesti o oferta ti se poate parea cel mai bun lucru care ti s-a intamplat in ultima vreme, insa expertii in HR te sfatuiesc ca inainte sa accepti oferta sa-ti acorzi cateva minute in care sa evaluezi postul si compatibilitatea ta cu acesta, informeaza Forbes. 

Faptul ca accepta primul job care le iese in cale, fara sa se gandeasca daca fac alegerea potrivita la momentul potrivit, ii poate determina pe angajati sa renunte la job dupa scurt timp.

Aceasta trecere brusca de la un job la altul dupa nu este tocmai apreciata de catre viitorii potentiali angajatori, care ar putea considera ca acel candidat nu este capabil sa se adapteze sau pur si simplu nu este in stare sa indeplineasca sarcinile, spun expertii.

Acorda-ti cateva minute inainte sa accepti orice oferta de job si analizeaza toate aspectele situatiei, iar daca ceva nu ti se pare in regula, cea mai inteligenta alegere este continuarea sesiunii de “job hunting”.

Gandeste-te daca aceasta miscare este benefica pe termen lung pentru cariera ta. Daca nu pare a fi benefica, atunci incearca sa-ti dai seama totusi ce ocazii iti ofera acest job de a-ti face legaturi profesionale si ce oportunitati lanseaza pentru a-ti atinge obiectivele carierei.

Daca acceptarea acestui job reprezinta o miscare profesionala cu efecte pe termen scurt, analizeaza-i scopul, te sfatuiesc specialistii. Acum este momentul sa iti da seama daca faci alegerea pentru a scapa de o profesie nedorita sau pentru ca vrei sa te indrepti spre o cariera anume.

Incearca sa iti dai seama daca noua pozitie reprezinta o provocare intelectuala pentru tine.

Gandeste-te daca esti capabil  si ti-ar face placere sa indeplinesti sarcinile postului.

Afla daca firma iti asigura resursele necesare pentru a atinge succesul in proiectele tale.

Intreaba-te daca vei fi in stare sa aduci o contributie valoroasa, te sfatuiesc expertii.

Inainte de a accepta oferta, trebuie sa te gandesti serios daca asocierea ta cu respectivul brand, produs sau servicii este onoranta pentru tine, sau nu.

Analizeaza cultura organizatiei si gaseste aspecte in comun cu valorile tale profesionale.

Ia in considerare si distanta de la birou pana la casa ta, mijloacele pe care le vei utiliza pentru a parcurge drumul zilnic si cum vei rezolva problema, in cazul in care ai de parcurs o distanta foarte mare.

Chiar si interactiunile pe care le ai cu angajatii companiei pot spune multe despre cultura in care vei intra si despre atmosfera specifica, de aceea expertii te sfatuiesc sa fii foarte atent in jurul tau.

Acorda atentie si si celui care iti va fi sef direct, spun specialistii si da-ti seama daca este o persoana care te-ar sustine in orice situatie si daca ai ceva de invatat de la acesta.

Mediul de lucru in care te vei dezvolta trebuie sa fie favorabil pentru stilul tau de munca, de aceea trebuie sa adresezi cat mai multe intrebari atat intervievatorului cat si membrilor companiei.

Satisfactia profesionala este extrem de importanta in orice job, de aceea trebuie sa analizezi in amanunt fisa postului.

Un aspect important in procesul decizional il reprezinta factorul financiar. In acest sens, trebuie sa iti dai seama daca remuneratia este satisfacatoare sau daca exista sanse de a primi o marire, in viitorul apropiat.

Da-ti seama daca acest job iti ofera posibilitatea de dezvoltare profesionala si daca beneficiile incluse sunt pe masura asteptarilor tale.

Gandeste-te la orice problema care ar putea sa apara in cazul in care accepti oferta si gaseste modalitati de a le preveni, te sfatuiesc specialistii.

#candidati, #cariera, #job, #oferta , #Stiri Locuri de munca