Activitati interactive de teambuilding

Joi, 28 August 2008, ora 21:35
9991 citiri
Activitati interactive de teambuilding

Activitatile de teambuilding pe perioada conferintelor si a evenimentelor sunt esentiale pentru cresterea moralului si pentru imbunatatirea relatiilor colegiale si a comunicarii. Acestea pot fi activitati fizice sau intelectuale, insa cel mai important este ca trebuie sa fie distractive. Iata cateva idei de activitati pentru teambuilding, recomandate pe perioadele de desfasurare a conferintelor si a evenimentelor.

Cursa incredibila (The Amazing Race) - The Amazing Race este un reality show in care doi oameni, care au o oarecare relatie personala, se intrec in jurul lumii, concurand cu alte echipe.

Concurentii se intrec pentru a ajunge primii la punctele prestabilite, la sfarsitul fiecarei runde, pentru a castiga diverse premii. Cei care ajung ultimii pot fi eliminati. Concurentii calatoresc spre si in mai multe tari prin varii moduri de transport, inclusiv avion, taxi, masini inchiriate, trenuri, autobuze si vapoare.

In fiecare punct prestabilit exista indicii care ii indruma pe participanti spre urmatorul punct sau ii indeamna sa indeplineasca o sarcina, impreuna sau individual. Aceste provocare sunt legate de tara in care se afla sau de cultura locului.

Echipele sunt eliminate progresiv pana cand mai raman doar trei dintre acestea. In acel moment, echipa care ajunge prima la ultimul punct primeste un premiu in bani, de obicei 1 milion de dolari.

Aceasta idee poate fi integrata simplu intr-o activitate de team building. Grupuri de oameni vor urma un drum exact, pe parcursul caruia vor gasi indicii. Obiectivul pentru fiecare echipa este sa ajunga prima la indiciile respective.

Pista obstacolelor oarbe - Obiectivele acestei activitati sunt increderea si devotamentul, deoarece membrii echipelor vor naviga legati la ochi pe o pista cu obstacole. Aceasta provocare poate dezvolta si abilitatile de comunicare ale participantilor, scrie Nariman Taweel, trainer in domeniul event planning-ului.

Seara Trivia - Echipa ta trebuie sa obtina un scor cat mai mare, amintindu-si notiuni de istorie, geografie, cultura generala, muzica si altele.

In cautarea comorii - Echipelor li se pune la dispozitie o serie de indicii care trebuie deslusite si care le va indruma spre diverse locatii. Afla care dintre membrii echipei tale sunt cei mai competitivi si care sunt cei mai susceptibili la mita si coruptie. Odata ajunsi in locatia aleasa, acestia trebuie sa raspunda la o serie de intrebari, sa gaseasca diverse lucruri sau sa fie supusi unor provocari creative care sa alerteze echipa.

Olimpiada - Prinde spiritul Olimpiadelor. Activitatea poate avea teme care sa scoata in evidenta abilitatile de leadership, de strategie si de lucru in echipa. Cu jocuri precum volei, fotbal, handbal, hockey, tir accentul este pus pe distractie.

Canotaj, caiac - Aceasta activitate necesita coordonarea echipei si comunicare. Vasleste-ti drumul spre succes castigand incredere si lucrand impreuna cu echipa ta pentru a ajunge la destinatie.

Bingo - Cardul de bingo este gol. Membri ii indeamna pe ceilalti membri sa semneze patratelele. Toata lumea trebuie sa-si umple cardurile cu nume. Prima persoana care umple toate patratelele cu informatia necesara este declarata castigatoare. Aceasta este o modalitate usoara de a permite membrilor grupului de a se prezenta unii celorlalti.

Catarare indoor - Lucrati in perechi pentru a escalada un perete. O persoana va incerca sa se catere pe pereti cu dificultati variabile, in timp ce cealalta persoana ii va sprijini de dedesubt, tinand cordelina. Lucrul in echipa este esential pentru a duce la bun sfarsit aceasta provocare.

Supravietuitorul - Obiectivul acestei activitati este cresterea experientei echipei prin competitii fizice si intelectuale. Inspirata din reality show-uri, aceasta este in mod obisnuit o activitate outdoor, potrivita pentru conferinte.

Aventuri - Activitatea nedestinata celor cu inima slaba te indeamna sa alegi intre mersul prin foc, rapel, whitewater rafting (activitate care presupune folosirea unei plute pe un rau in care curentii sunt foarte puternici) si multe altele. Aceasta va testa si va impinge oamenii dincolo de barierele personale pentru a-si recunoaste potentialul.

Crime misterioare - O crima misterioasa va provoca oamenii sa gandeasca strategic si sa faca legaturi intre fapte pentru a ajunge la rezolvare. Atat distractiv, cat si stimulanta, aceasta activitate va expune dinamica grupului si se numara printre cele mai interesante activitati de teambuilding.

Metode de caracterizare psihologica si a personalitatii - Pot fi folosite diverse metode psihologice de schitare a personalitatii si a aptitudinilor existenta, dar si a tipurilor comportamentale, precum Myers Briggs si altele. Acestea pot identifica lipsurile si zonele de dezvoltare ale echipei si ale individului.

Myers Briggs este un chestionar destinat identificarii anumitor diferente psihologice, bazat pe teoriile tipologiilor ale lui Carl Gustav Jung.

Ziua de minigolf - Activitate potrivita pentru teambuilding si mentinerea in forma, necesita cel putin doua echipe.

Chipul celebru - Leaderul lipeste numele unei celebritati pe spatele fiecarei persoane. Fiecare participant cere informatii din partea celorlalti pentru a ghici numele persoanei celebre.

Un articol de Teodora Popa