Afacerea blogging-ului

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 09:54
1400 citiri
Afacerea blogging-ului

Daca ai visat vreodata sa iti dai demisia si sa te plateasca cineva pentru a te exprima liber, un blog ar putea fi un vis devenit realitate. Milioane de oameni au reusit sa-si faca o cariera sau sa-si imbunatateasca imaginea profesionala prin intermediul blogging-ului – iar tu poti proceda la fel.

Blogurile isi pun amprenta asupra internetului in multe feluri: ofera informatii din partea expertilor, perspective diferite sau exprimari creative. Bloggerii conecteaza oameni, comunica idei, sustin puncte de vedere, promoveaza produse si multe altele – si fac bani.

Gandeste-te putin la potentiala ta contributie online – esti pasionat si cunoscator in ceea ce priveste un subiect anume? Esti inalt calificat intr-un anumit domeniu? Esti un lider innascut? Esti istet? Indraznet? Vocea ta este produsul tau – alege-o cu intelepciune.

Elimina competitia in cinci moduri

Conform unor date estimative, exista aproximativ 200 de milioane de bloguri online. Marea parte a bloggerilor nici nu se apropie de posibilitatea de a-si castiga existenta in acest fel. Cei care aleg sa traiasca din asta urmeaza anumite reguli.

1. Priveste blogul ca pe o afacere. Nu te poti astepta sa ai parte de un venit serios daca iti privesti blogul ca pe un hobby. Programeaza-ti suficient de mult timp pentru a lucra la blog – este esential pentru a-l pune pe picioare si pentru a-l mentine functional, sfatuieste Yahoo! HotJobs.

Trainingurile de antreprenoriat iti pot creste cu usurinta sansele de a avea succes in lumea virtuala. De asemenea, poti apela si la programe de management al timpului, care te vor ajuta in acest caz si nu numai.

Eforturile tale de blogging constituie lucrul pentru sine – daca nu stii cum sa gestionezi banii, cum sa te vinzi sau cum sa dezvolti o afacere, ai cele mai mari sanse sa investesti de la inceput in esec. Creste-ti sansele cu o diploma online in gestionarea afacerilor.

2. Fii autodidact. Nu te astepta sa stai cu burta la soare daca te ocupi de un blog – afacerile de succes necesita investitii de tot felul; daca nu bani de la inceput, cel putin timp. Continuarea constanta a educatiei legate de subiectul ales este esentiala pentru blogging-ul de succes, iar cursurile de dezvoltare si de web design iti pot imbunatati serios produsul.

Absolvirea cursurilor in domeniu si obtinerea unei diplome aferente iti cresc mult credibilitatea, factor esential in mediul online, si iti usureaza efortul pe care-l depui in vederea construirii unui blog care sa-ti aduca un venit important.

3. Comunica si cu ceilalti. Nu ramane cu impresia ca in online esti doar tu cu blogul tau si nimic mai mult, ca daca lucrezi singur, fara alte interactiuni, lucrurile vor merge ca unse. Bloggerii profitabili adera la comunitatile online si iau parte la activitatile desfasurate de acestea.

Cauta-i pe cei care si-au construit deja un renume si imprieteneste-te cu ei. Faceti schimb de comentarii, impartasiti linkuri si stiri si adopa o atitudine de conducator in coltul tau de spatiu virtual. Socializeaza, participa la intalniri ale bloggerilor, fa-ti prieteni si fii la curent cu ultimele tendinte si instrumente din domeniu.

4. Scoate bani din mai multe directii. Banii din blogging pot fi castigati in multe feluri, insa nu face greseala de a te baza strict pe veniturile din publicitate. Fa marketing, pana la urma metoda cea mai eficienta de a-ti vinde produsul. Unii bloggeri au redactat intregi povesti, experiente, dorinte si multe altele, cu o anumita continuitate, reusind astfel sa-si publice lucrarile.

Nu stii exact cum s-o faci? Exista cursuri de marketing. Daca nu ti le permiti sau daca nu te tenteaza un asemenea angajament, roaga o cunostinta sau un prieten sa te ajute la acest capitol.

5. Promoveaza-te singur si eficient. Unii bloggeri nu fac din blogging o cariera – isi folosesc blogurile pentru a se autopromova in alte domenii/afaceri, precum consultanta, planningul financiar, imobiliare sau drept. Incepe prin a finaliza si un curs de jurnalism, care sa te ajute in vederea exprimarii potrivite.

Un blog bun este o modalitate excelenta de a-ti pomova abilitatile de exprimare in scris si de a-ti construi credibilitatea. Exista multe cai de a obtine o cariera fantastica si distractiva din blogging. Pune-ti la bataie combinatia unica de educatie, experienta si personalitate pe internet si vei ajunge sa iubesti ceea ce faci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#afacere, #bani, #blog, #blogger, #blogging, #cariera, #venit , #Stiri Locuri de munca