Ai absolvit una dintre aceste facultati? Ai sanse mari la un job

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 13:15
3656 citiri
Ai absolvit una dintre aceste facultati? Ai sanse mari la un job

Facultatea pe care ai absolvit-o te poate ajuta sa gasesti un job mai bine platit, la fel de importanta fiind si specializarea pe care ai mizat, se arata intr-un studiu realizat de un site de joburi care prezinta topul specializarilor si topul facutatilor cautate de companii in CV-ul candidatilor. 

In topul celor mai cautati absolventi sunt cei care au terminat Facultatile de Electronica, de Instalatii si de Limbi Straine, potrivit studiului Best Jobs.

Topul este continuat, in ordine, de facultatile cu profil tehnic: constructii, mecanica, chimie, automatica si calculatoare, dar si de si facultatile de drept, litere si stiinte economice.

Fizica, telecomunicatiile, psihologia si transporturile ocupa si ele ultimele locuri in Top 10 facultati cautate de angajator in CV-uri.

Studiul a vizat perceptia a 100 de angajatori privind gradul de pregatire a absolventilor unei facultati, precum si a nominalizarii celor mai bune institutii de invatamant din cadrul fiecarui profil.

Cele mai apreciate universitati din tara, pe specializari

Companiile incluse in studiu au nominalizat si topul celor mai bune institutii de invatamant din Romania, in cadrul fiecarui profil.

Astfel, pentru Informatica, cea mai apreiciata este Universitatea din Bucuresti (57,1%), urmata de Universitatea “Babes-Boylai” din Cluj Napoca (27%) si Universitatea Politehnica din Bucuresti (13%).

In domeniul Medicina si Farmacie, un procent de 28,9% au mentionat la egalitate UMF din Targu Mures, Universitatea din Bucuresti si UMF “Iuliu Hatieganu” din Cluj Napoca, ceea ce le plaseaza pe acesta pe primul loc in topul preferintelor.Al doilea loc este ocupat de UMF “Carol Davila” din Bucuresti (26,3%), urmata de Universitatea “Babes-Boylai” din Cluj Napoca.

Pentru specializarea Inginerie, angajatorii cauta in majoritate absolventi ai Universitatii Politehnica din Bucuresti (55,3%). Urmatoarea alegere este Universitatea Tehnica din Cluj Napoca,locul trei fiind ocupat de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiesti la egalitate cu Academia Tehnica Militara din Bucuresti si Universitatea de Vest din Timisoara (18,4%).

Academia de Studii Economice din Bucuresti reprezinta prima alegere pentru 80% din companiile care vor sa ocupe un post cu specific economic. Urmatoarea alegere este Universitatea “Babes-Boylai” din Cluj Napoca (32,5%) si Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi la egalitate cu Universitatea Romano-Americana din Bucuresti (10%).

In domeniul de Drept, Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucuresti ocupa primul loc in preferinte (41,2%), urmata de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi (35,3%) si de Uni versitatea “Babes-Boylai” din Cluj Napoca (32,4%).

Pentru  Arhitectura, Urbanism si Constructii, companiile cauta absolventi ali Universitatii de Arhitectura si urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti in proportie de 63,2%. Urmatoarea pe lista este Universitatea Politehnica din Timisoara (26,3%), urmata de Universitatea Tehnica din Cluj Napoca (21,1%).

Jurnalistii sunt alesi in special de la Universitatea din Bucuresti (52,6%), urmatoarea clasata fiind Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi la egalitate cu Uni versitatea “Babes-Boylai” din Cluj Napoca (23,7%). Universitatea de Vest din Timisoara ocupa locul 3, la egalitate cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu (10,5%).

Ce universitati sunt evitate de catre angajatori

46% din companiile incluse in studiu au nominalizat “Spiru Haret” ca universitate pe care o ocolesc in procesul de recrutare.

25% evita universitatile particulare, in general si 25% nu evita absolventii unor anumite universitati.

 

#angajatori, #candidati, #cv, #facultate, #job, #site de joburi , #Stiri Locuri de munca