Alcatel-Lucent nu va face concedieri in Romania

Miercuri, 28 Octombrie 2009, ora 14:07
1839 citiri
Alcatel-Lucent nu va face concedieri in Romania

Alcatel-Lucent va transfera o parte din angajatii din Romania in cadrul unor firme infiintate in parteneriat cu alte companii, nu ii va concedia, decizia fiind parte a unui program global de eficientizare a activitatii, potrivit reprezentantei locale a producatorului de echipamente telecom.

"La sfarsitul anului trecut, Alcatel-Lucent a facut public un proces global de transformare, pentru eficientizarea activitatilor, prin selectare unui mediu de parteneri de top, intr-un parteneriat de costuri, cum ar fi cele de marketing sau de servicii IT. Nu externalizam activitati, ci acestea vor avea o sursa comuna", a declarat, miercuri, directorul de marketing pentru Europa de Sud-Est al grupului, Iulian Costea.

Saptamana trecuta, Alcatel-Lucent a anuntat ca va renunta la 564 de angajati din Romania, in cadrul unui program prin care vizeaza eliminarea sau externalizarea a peste 4.500 de locuri de munca din Europa, in acest an si in 2010, din totalul de 26.000.

"Informatia externa privind activitatea din Romania a fost eronata", a declarat Costea, agentiei Mediafax.

Alcatel-Lucent a lansat mai multe programe de restructurare incepand cu 2006, an in care grupul francez Alcatel a fuzionat cu cel american Lucent Technologies. Ultima serie de disponibilizari, din decembrie 2008, a afectat 1.000 de locuri de munca.

Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#alcatel, #lucent, #concedieri, #salarii, #angajati , #Stiri Locuri de munca