Amenintarea angajatilor, o tehnica folosita de managerii romani

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 14:46
2390 citiri
Amenintarea angajatilor, o tehnica folosita de managerii romani

"Polaritatea motivare-criza nu mi se pare una valida. Pentru a-ti motiva oamenii, trebuie sa ajungi sa-i cunosti. Daca ii motiveaza frica de bani, de a-si pierde locul de munca, e nevoie sa gasesti alt nivel de discutie. Amenintarile nu sunt un mijloc de motivare, regula cu morcovul si parul este invechita. Cu toate acestea, amenintarile reprezinta o tehnica de motivare des folosita de managerii romani", a declarat in cadrul evenimentului Start&Grow, Mihai Stanescu, executive coach RoCoaching pentru 3idei.ro.

 

In opinia acestuia, amenintarile reprezinta un mijloc des folosit in Romania de catre manageri.

"Daca pe angajatii tai ii motiveaza frica de a nu-si pierde locul de munca, in momentul in care e sigur pe el nu mai face nimic. Polaritatea motivare-criza nu mi se pare una foarte valida. pentru a-ti motiva oameni trebuie sa ajungi sa-i cunosti. Daca ii motiveaza frica de bani, de a pierde ceva, e nevoie sa gasesti alt nivel de discutie. Cu toate acestea, amenintarile reprezinta o tehnica de motivare des folosita de managerii romani ", a subliniat Stancescu pentru 3idei.ro.

Cu toate acestea, specialistul este de parere ca tehnica cu "morcovul si batul" nu mai functioneaza nici la copii.

Stancescu este de parere ca sinergia unei echipe poate fi creata printr-o comunicare deschisa intre membrii organizatiei.

"O comunicare deschisa poate avea loc in masura in care exista o agenda comuna discutata, iar echipa trebuie sa aiba un obiectiv comun", a mai subliniat acesta.

In interviul acordat 3idei.ro, Stancescu recomanda managerilor sa treaca de la o abordare individuala la una colectiva, bazata pe cooperare.

Vezi interviul pe 3idei.ro.

#angajati, #criza, #echipa, #manageri, #motivare , #Stiri Locuri de munca