Amenzii de mii de lei pentru companiile care-si lasa angajatii in frig

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 17:30
1071 citiri
Amenzii de mii de lei pentru companiile care-si lasa angajatii in frig
Foto: Arhiva Ziare.com

Companiile care nu respecta prevederile legale cu privire la protectia persoanelor in perioadele cu temperaturi extreme risca amenzi cuprinse intre 1.500 si 2.500 lei sau chiar sistarea activitatii pana la remedierea deficientelor constatate, a declarat, intr-un comunicat de presa, Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

"Atentionam angajatorii ca au obligatia legala sa distribuie ceai fierbinte angajatilor care lucreaza expusi la temperaturi extreme, cand termometrul scade sub minus 20 de grade sau in conditii de vant, care pot fi corelate cu aceste valori. Totodata sa acorde pauze pentru refacerea capacitatii de termoreglare in spatii fixe sau mobile cu microclimat corespunzator si sa le asigure echipament individual de protectie.

In situatia in care angajatorii nu pot asigura aceste conditii, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau ai salariatilor, vor dispune reducerea duratei de lucru in mod corespunzator sau intreruperea acestuia cu asigurarea ...citeste mai departe despre "Amenzii de mii de lei pentru companiile care-si lasa angajatii in frig" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenzi muncitori frig, #amenzi angajati frig , #Stiri Locuri de munca