American Express da afara inca 4.000 de angajati

Marti, 19 Mai 2009, ora 10:58
1551 citiri
American Express da afara inca 4.000 de angajati

Compania de carduri de credit American Express a anuntat luni ca va concedia 4.000 de angajati, sau 6% din forta de lucru, din cauza recesiunii economice, care a dus la incapacitatea de plata a clientilor, relateaza Reuters, potrivit NewsIn.

Astfel, compania planuieste sa economiseasca 800 milioane dolari in 2009.

Anterior, American Express concediase inca 7.000 de angajati si se astepta la economii de 1,8 miliarde dolari in urma unei restructurari anuntate in octombrie anul trecut.

Asemenea rivalilor sai, grupul se confrunta cu incapacitatea de plata a clientilor sai, in contextul in care rata somajului din Statele Unite a urcat pana la cel mai mare nivel din 1983.

"Continuam sa fim precauti in ceea ce priveste perspectiva economica", a declarat directorul executiv al companiei, Kenneth Chenault. Acesta a mai spus ca sumele castigate prin reducerea costurilor "vor fi reinvestite in afacere pentru a ne asigura ca vor fi competitivi dupa ce economia va reincepe sa creasca".

American Express planuieste, de asemenea, sa reduca cheltuielile de marketing si dezvoltare a afacerii cu 500 milioane dolari si cu 125 milioane cele de consultanta si alte servicii.

In primul trimestru din 2009, profitul net al companiei a scazut cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce pierderile din urma creditelor au crescut cu 49%.

American Express a fost una dintre cele 19 institutii bancare supuse de guvernul american la testele de stres pentru evaluarea abilitatii de a face fata unei recesiuni si mai puternice. Rezultatele testelor au aratat ca aceasta nu are nevoie de capital suplimentar.

Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#american, #express, #angajati, #concedieri, #recesiune, #economii , #Stiri Locuri de munca