Americanii se tem de pensie. Vezi de ce vom munci si dupa pensionare

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 15:06
3024 citiri
Americanii se tem de pensie. Vezi de ce vom munci si dupa pensionare

In timp ce romanii s-au resemnat sa-si petreaca ultimii ani din viata la limita saraciei, americanii s-au obisnuit cu gandul ca vor munci si dupa pensionare.

Cand ne gandim la momentul pensionarii, multi dintre noi avem in minte imaginea cuplului tipic de batrani imbracati in alb care-si petrece timpul jucand golf sau, de ce nu, vizitand lumea la bordul unui yaht. Dar, dupa cum vedem in jurul nostru, realitatea este cu totul alta. Vestea proasta este ca pana si aceasta imagine idilica este pe cale de disparitie. 

Conform ultimului studiu "2011 Retirement Confidence Survey", publicat de Institutul de Cercetare a Satisfactiei Angajatilor din S.U.A. si preluat de forbes.ro, doar 13% dintre americani mai sunt foarte increzatori in faptul ca vor avea destui bani incat sa se retraga confortabil din campul muncii. 

Mai mult de un sfert dintre acestia cred ca finantele nu le vor permite sa se pensioneze. Cifrele nu au fost niciodata atat de negative in cei 18 ani, de cand se realizeaza aceast studiu. 

Solutia pe care au gasit-o americanii nu este sa economiseasca in timpul tineretii, ci pensionarea la o varsta cat mai inaintata.

Astfel, 36% dintre respondenti se asteapta sa-si amane momentul pensionarii dupa 65 de ani, iar 74% au declarat ca planuiesc sa lucreze si dupa ce vor iesi la pensie.

In acest moment, doar 23% dintre pensionarii americani mai muncesc. 

Dintre cei deja iesiti la pensie, 39% nu sunt deloc increzatori in securitatea lor financiara, cei care se simt in siguranta fiind doar 24% dintre pensionari. 

Cea mai mare frica a americanilor care inca muncesc este legata de o potentiala nevoie de ingrijire medicala pe termen lung, o treime dintre acestia simtind ca nu sunt deloc pregatiti sa se confrunte cu acest factor.

Mai mult de doua treimi dintre angajati si familiile acestora au pus deja deoparte bani pentru momentul in care se vor pensiona. 

Studiul mai arata ca 29% dintre americani au doar 1.000 de dolari economisiti pentru zile negre. 

Jumatate de milion de dolari pentru batranete

56% dintre angajati au incercat sa faca un calcul al sumei necesare pensionarii.

Rezultatele la care au ajuns pot parea halucinante pentru un pensionar roman.

Astfel, 39% dintre acestia considera ca au nevoie de peste jumatate de milion de dolari, iar 31% considera ca le-ar ajunge chiar si mai putin de 250.000 de dolari. 

Dintre tineri (25-34 de ani), 58% economisesc deja pentru pensie, procent care ajunge la 76% in categoria de populatie de peste 55 de ani. 

Intervievatii s-au declarat neincrezatori in sistemul social, 70% declarand ca nu cred ca se vor bucura la pensie de aceleasi beneficii ca batranii din zilele noastre. Aceeasi parere o au si despre sistemul de sanatate.

Astfel, daca pentru generatiile trecute pensionarea era o epoca de aur in care aveai timp si bani pentru a te bucura de viata, omul modern trebuie sa se obisnuiasca cu perspectiva venirii la birou la 70 de ani. 

În ce măsură poate fi majorată vârsta de pensionare. Speranța de viață în România, la coada Europei
În ce măsură poate fi majorată vârsta de pensionare. Speranța de viață în România, la coada Europei
O nouă lege privind sistemul public de pensii, propusă de Ministerul Muncii și adoptată de Parlament la finalul lui noiembrie 2023, va intra în vigoare la 1 septembrie. Printre altele, noile...
#americani, #angajati, #pensie, #pensionari, #varsta pensionare , #Stiri Locuri de munca