Angajatii CELROM isi primesc salariile restante doar daca se gasesc fonduri

Luni, 25 Mai 2009, ora 15:02
1800 citiri
Angajatii CELROM isi primesc salariile restante doar daca se gasesc fonduri

Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a declarat, luni, dupa intalnirea cu lideri sindicali ai angajatilor CELROM, ca acestia din urma isi vor primi salariile restante doar dupa ce vor fi gasite fondurile necesare, noteaza NewsIn.

"Salariile vor fi platite doar dupa ce va fi gasita sursa. Societatea nu are niciun leu in cont cu care sa plateasca, iar in momentul de fata fabrica nici nu functioneaza, deoarece energia electrica este sistata", a spus presedintele AVAS.

Acesta a mai declarat ca, dupa discutile avute cu liderii sindicalistilor, joi se va deplasa la sediul CELROM unde va analiza situatia datoriilor societatii si gasirea unor solutii pentru generarea fondurile necesare platii salariilor.

De asemenea, acesta a mai spus ca CELROM ar putea fi inclusa pe lista societatilor care vor primi ajutor de stat dupa ce Guvernul va aproba acordarea ajutoarelor de salvare si a celor de restructurare.

Aproximativ 50 de angajati ai CELROM au protestat luni dimineata in fata sediului AVAS deoarece nu si-au primit salariile timp de patru luni.

In 20 mai, salariatii de la Combinatul de Celuloza si Hartie CELROM din Drobeta Turnu Severin au reluat protestele, dupa ce, cu o saptamana inainte, au pichetat Prefectura Mehedinti timp de patru zile, nemultumiti ca nu si-au primit salariile de patru luni.

Presedintele Sindicatului "Solidaritatea" Celrom, Ion Tarziu, spune ca protestele vor continua pana la solutionarea revendicarilor. Salariatii solicita plata salarilor restante pe ultimele patru luni, precum si un raspuns ferm din partea AVAS (actionarul majoritar de la CELROM, cu 51% din actiuni) cu privire la reluarea activitatii.

CELROM are datorii si catre furnizorul de energie electrica, CEZ Oltenia, in valoare de 58 de miliarde de lei vechi. In momentul de fata, 80% din patrimoniul combinatului este pus sub sechestru de catre Finantele Publice si bancile la care combinatul este dator.

Deja o parte din bunuri au fost vandute la licitatie: 12 kilometri de cale ferata uzinala, o locomotiva si mai multe terenuri din incinta unitatii, terenuri valoroase datorita vecinatatii cu calea ferata si a iesirii la Dunare.

Actionarul majoritar la CELROM este AVAS, cu 51%, urmat de Asociatia Salariatilor, cu 39%, si SIF Banat Crisana cu 10%.

Fostul Combinat de Celuloza si Hartie, actualmente CELROM, este cea mai mare fabrica de carton ondulat din Oltenia. In perioada februarie-mai 1996 aici a avut loc cea mai lunga greva din istoria sindicala romaneasca. Timp de 87 de zile angajatii au intrerupt lucrul si l-au obligat sa plece pe actionarul majoritar de la acea vreme, Vladimir Cohn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati, #salarii, #restante, #fonduri, #restante , #Stiri Locuri de munca