Angajatii de la Hidromecanica Brasov au intrat in somaj tehnic

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 09:24
1805 citiri

Toti cei 350 de angajati de la Hidromecanica Brasov au intrat in somaj tehnic, incepand de marti, muncitorii urmand sa primeasca, timp de trei luni, 75% din salariu, transmite corespondentul NewsIn.

 

 

Masura a fost luata de conducerea fabricii din cauza imposibilitatii de a plati salariile restante de mai bine de trei luni si ca urmare a intrarii in vigoare a Ordonantei de Urgenta nr. 28/2009 privind reglementarea unor masuri de protectie sociala. Sindicatele din fabrica au semnat la inceputul saptamanii un act prin care accepta intrarea in somaj tehnic.

"Ordonanta prevede ca salariatii sa primeasca 75% din salariul de baza si sa stea la dispozitia societatii atunci cand este nevoie. Societatea va fi scutita in aceasta perioada de toate datoriile catre stat, gaz, curent si alte utilitati, astfel incat sa se poata redresa si sa-si continue activitatea dupa cele trei luni", a declarat Adrian Damian, presedintele sindicatului Hridroforta.

Oricum activitatea intreprinderii era intrerupta de mai bine de o saptamana, in urma refuzului muncitorilor de a mai lucra atat timp cat nu isi primesc salariile, restantele ajungand in prezent la 1,2 milioane de lei. De altfel, salariatii au solicitat conducerii ca, inainte de a intra in somaj tehnic, sa le fie achitate restantele salariale.

"Noi am solicitat ca initial sa se plateasca toate restantele salariale catre angajati, deoarece unii nu si-au primit banii de cateva luni. Asteptam deocamdata sa vedem ce masuri se pot lua in acest sens", a adaugat liderul de sindicat.

 

#angajati, #brasov, #somaj , #Stiri Locuri de munca