Angajatii din Spania ar putea ramane fara celebra siesta, pauza din mijlocul zilei, care ii face sa stea apoi pana tarziu la serviciu

Sambata, 05 August 2017, ora 21:48
2435 citiri
Angajatii din Spania ar putea ramane fara celebra siesta, pauza din mijlocul zilei, care ii face sa stea apoi pana tarziu la serviciu
Foto: Pixabay

Te-ai intrebat cum arata ziua tipica de munca pentru o persoana care munceste in Spania? Ei bine, iata ce program are: la 9:00 dimineata ajunge la job, dar incepe cu o cafea si un sandvis, la 14:00 merge acasa sa ia pranzul (sau sa isi faca siesta) si se intoarce la birou la 16:00, unde ramane pana la ora 19:00. Guvernul spaniol vrea sa schimbe acest obicei.

"Este o zi lunga", sustine avocatul Arnau Marti, din Barcelona, care adesea e nevoit sa stea peste program, asa ca ajunge acasa dupa 20:00.

Comparativ cu ziua de munca de la 9:00 la 17:00 sau la 18:00 din alte tari, cea din Spania pare a fi foarte relaxanta si reflecta stilul de viata mediteranean. Insa oare chiar asa sa fie?

USA Today transmite ca Guvernul spaniol considera ca programul este prea stresant, nu le permite angajatilor sa stea prea mult cu familia si ii baga in depresie.

Astfel, guvernantii vor sa schimbe situatia, cu toate ca 7 din 10 spanioli au spus ca sunt multumiti de situatia din prezent.

Autoritatile au pus la cale un plan pentru a-i determina pe spanioli sa faca totul mai devreme: sa se trezeasca, sa munceasca, sa manance si sa se uite la TV.

Spaniolii iau in considerare chiar si sa dea ceasul cu o ora inapoi, ca soarele sa rasara mai devreme. Totul pentru ca populatia sa fie mai odihnita, mai productiva si mai relaxata.

Ideea ii surade Gemmei Bochaca Royo, mama a doi copii si proprietara a unei afaceri, caci ea lucreaza pana pe la 20:00 sau 21:00. Cei mici au activitati dupa scoala doar pana la 18:00, asa ca exista un decalaj de doua ore intre programul parintilor si al copiilor.

Insa ramane de vazut cand vor intra in vigoare schimbarile pregatite de Guvern. De exemplu, in Catalonia, acestea vor fi implementate abia in 2025. ...citeste mai departe despre "Angajatii din Spania ar putea ramane fara celebra siesta, pauza din mijlocul zilei, care ii face sa stea apoi pana tarziu la serviciu" pe Ziare.com

#program angajati spanioli, #siesta spania , #Stiri Locuri de munca