Angajator si angajat: Ce risca fiecare, daca nu se incheie un contract individual de munca

Marti, 11 Februarie 2014, ora 15:35
1960 citiri
Angajator si angajat: Ce risca fiecare, daca nu se incheie un contract individual de munca

Iata care sunt cele mai importante riscuri pe care le presupune neincheierea unui contract individual de munca atat pentru beneficiarul muncii, cat si pentru prestatorul acesteia.

Incheierea contractului individual de munca este obligatorie, conform prevederilor art.16 din Legea nr.53/2003 - Codul muncii, care stabileste urmatoarele:

"Art. 16- Legea nr.53/2003-Codul muncii

(1) Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului.

(2) Anterior inceperii activitatii, contractul individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta asalariatilor, care se transmite inspectoratului teritorial de munca.

(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individualde munca.

(4) Munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca".

Citeste mai multe despre Angajator si angajat: Ce risca fiecare, daca nu se incheie un contract individual de munca pe AvocatNet.ro

#contract de munca angajati, #contract de munca angajatori , #Stiri Locuri de munca