Angajatorii primesc 300 de lei lunar pentru fiecare ucenic angajat

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 22:45
1857 citiri
Angajatorii primesc 300 de lei lunar pentru fiecare ucenic angajat

Angajatorii primesc 300 de lei lunar pentru fiecare ucenic angajat pe o perioada de maximum trei ani, pentru care trebuie sa asigure pregatirea teoretica si practica si sa plateasca evaluarea la obtinerea atestatului in noua ocupatie, potrivit unei hotarari de Guvern.

Executivul a aprobat marti Hotararea pentru modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a Legii privind ucenicia la locul de munca, angajatorii putand sa primeasca 300 de lei lunar si fiind obligati sa suporte costurile de evaluare ale angajatului.

Prin contractul de ucenicie, angajatul poate obtine un loc de munca pe o perioada cuprinsa intre unu si trei ani de zile. Perioada de proba pentru un ucenic nu poate fi mai mare de 30 de zile.

Angajatorul trebuie sa-i asigure ucenicului o pregatire teoretica si practica. La finalul colaborarii, angajatorul este obligat sa inscrie ucenicul la un Centru Autorizat de Evaluare si Certificare a Competentelor Profesionale, unde acesta primeste un atestat. Toate costurile de evaluare vor fi suportate de angajator.

Acesta trebuie sa organizeze evaluarea intr-un centru autorizat cu cel putin 45 de zile inainte de data incetarii contractului. Ocupatiile pentru care se poate organiza ucenicia la locul de munca sunt cele cuprinse in Clasificarea Ocupatiilor din Romania.

Noua legea a uceniciei simplifica procedurile pentru angajatori. In vechea legislatie, angajatorii erau nevoiti sa aiba autorizatii speciale ca sa incheie astfel de contracte, iar maistrii sa fie atestati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati reguli angajari ucenici, #plata ucenici, #reglementari angajari ucenici , #Stiri Locuri de munca