Anularea recalcularii pensiilor militare, admisa la Tribunalul Teleorman

Vineri, 25 Martie 2011, ora 22:14
2581 citiri
Anularea recalcularii pensiilor militare, admisa la Tribunalul Teleorman

Tribunalul Teleorman a admis, vineri, primele actiuni ale cadrelor militare disponibilizate prin care s-a solicitat anularea deciziilor de recalculare a pensiilor, fiind vorba despr 16 dosare, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, avocatul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Costel Gilca. 

Costel Gilca a precizat ca sunt peste 12.000 de reclamanti din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, prima decizie fiind cea de la Tribunalul Teleorman.

Prin cererea de chemare in judecata, reclamantii au solicitat anularea deciziilor de recalculare a pensiilor contestate, emise de Ministerul Administratiei si Internelor si mentinerea deciziilor de stabilire a cuantumul pensiei conform cuantumului platit in luna decembrie 2010.

Reclamantii au mai cerut obligarea MAI la plata diferentei dintre pensia de serviciu stabilita si platita in decembrie si pensia recalculata conform Legii 119/2010 si HG 735/2010, de la 1 ianuarie 2011 si pana la repunerea in plata a pensiei initiale sau pana la emiterea unei noi decizii de recalculare, precum si a dobanzilor rezultate.

O alta solicitare a vizat plata cheltuielilor de judecata.

Instanta suprema a decis definitiv, in 7 ianuarie, suspendarea aplicarii HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor militare de stat, ale politistilor si ale functionarilor din penitenciare, confirmand astfel o sentinta a Curtii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Instanta a apreciat, in motivarea decizie, ca HG 735 discrimineaza beneficiarii pensiilor care nu au depus cereri de recalculare. ICCJ a precizat ca HG 735/2010 - act administrativ unilateral cu caracter normativ - produce efecte "erga omnes", ca si sentinta contestata cu recurs.

Suspendarea aplicarii HG 735/2010 s-a dispus pana la o hotarare definitiva privind anularea actului normativ. Legea 119/2010 ale carei norme de aplicare erau incluse in HG 735/2010 a ramas insa valabila, fiind necesara insa o noua ordonanta de urgenta cu o noua metodologie de recalculare a pensiilor militare.

Guvernul a aprobat, la finalul lunii ianuarie, OUG 1/2011 care reglementeaza metodologia de recalculare a pensiilor militare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recalculare pensii militare, #pensii militare, #casa pensii militare, #legea pensii militare, #mapn, #mapn pensii , #Stiri Locuri de munca