Aproximativ 300 de persoane depistate ca lucrau fara forme legale

Joi, 15 August 2013, ora 17:12
1817 citiri
Aproximativ 300 de persoane depistate ca lucrau fara forme legale

Inspectorii de munca au descoperit 296 persoane care lucrau fara contracte individuale de munca, dintre care 49 se aflau in judetul Bihor, in urma controalelor efectuate saptamana trecuta.

Pentru munca la negru au fost aplicate amenzi in valoare de circa 1,66 milioane lei. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara forme legale de angajare au fost inaintate 11 propuneri de cercetare penala, iar pentru 78 de persoane fizice s-au aplicat sanctiuni contraventionale deoarece au acceptat sa munceasca fara a avea incheiate contracte individuale de munca in forma scrisa.

Dintre acestea, 42 sanctiuni au fost in judetul Bihor, iar cate opt - in judetele Braila si Buzau.

In domeniul relatiilor de munca, totalul amenzilor aplicate a fost de circa 2,36 milioane lei, in urma a 1.350 controale efectuate in intervalul 5 - 9 august, precizeaza purtatorul de cuvant al Inspectiei Muncii, Eugen Tifin.

In perioada mentionata, pentru domeniul securitatii si sanatatii in munca au fost efectuate 1.228 controale, amenzile insumand 546.000 lei. Au fost sanctionati 934 de angajatori, la trei dintre acestia s-a dispus oprirea din functiune a echipamentelor de munca pentru ca exista pericol iminent de accidentare, iar pentru alti doi angajatori activitatea a fost sistata pana la remedierea deficientelor constatate.

Angajatorii au comunicat catre inspectoratele teritoriale de munca 16 evenimente care, in urma cercetarilor, vor fi incadrate sau nu ca fiind accidente de munca.

Valoarea cumulata a amenzilor aplicate a fost de peste 2,9 milioane lei, fiind efectuate de catre inspectorii de munca 2.578 controale.

#contract individual de munca, #angajati fara contract munca, #amenda munca la negru , #Stiri Locuri de munca