Banca britanica Lloyds disponibilizeaza 1500 de angajati

Joi, 30 Iunie 2011, ora 13:15
1627 citiri
Banca britanica Lloyds disponibilizeaza 1500 de angajati

1500 de angajati de la banca britanica Lloyds vor fi concediati. Prin aceasta masura, noul director al institutiei financiare, Antonio Horta-Osorio spune ca va economisi 1,5 miliarde de lire sterline pe an pana in 2014, potrivit Mediafax.

Horta-Osorio a prezentat joi planul de restructurare a bancii, la circa 100 de zile dupa investirea sa. Noul CEO spera sa revigoreze astfel grupul, reducand numarul de posturi din middle management, odata cu simplificarea operatiunilor.

Lloyds a concediat deja 27.000 de angajati de la inceputul crizei financiare, din 2008, si are in prezent circa 103.000 de salariati.

Costul programului de restructurare se va ridica la 2,3 miliarde lire sterline, insa economiile realizate vor permite bancii sa faca investitii suplimentare de 2 miliarde lire in operatiunile de retail banking, cele mai importante in cadrul grupului.

Horta-Osorio va reduce prezenta internationala a Lloyds la mai putin de 15 tari pana in 2014, de la 30 in prezent, pentru a se putea concentra mai mult pe divizia de retail banking din Marea Britanie, unde ocupa pozitia de lider de piata si a castigat intotdeauna mult mai mult decat pe plan international.

Prezenta internationala a Lloyds include operatiuni in Europa, in tari precum Olanda, Germania si Spania, in America de Nord, America Latina si Asia.

Horta-Osorio, angajat de Lloyds de la banca rivala Santander UK, a refuzat sa precizeze ce piete va parasi grupul.

Sindicatul Unite al angajatilor Lloyds a protestat vehement fata de planurile administratiei, insa Horta-Osorio insista ca masurile sunt necesare.

#restructurari banca lloyds, #disponibilizari, #banca lloyds, #criza, #banking , #Stiri Locuri de munca