Bancile angajeaza fosti ofiteri de informatii pentru a-si spiona angajatii - Bloomberg

Marti, 16 Februarie 2016, ora 20:29
1171 citiri
Bancile angajeaza fosti ofiteri de informatii pentru a-si spiona angajatii - Bloomberg
Foto: Pexels

Unele dintre cele mai mari banci din lume au inceput sa angajeze fosti spioni in incercarea de a impiedica aparitia unor noi cazuri de comportamente frauduloase in randul traderilor si a se asigura astfel ca vor plati mai putine amenzi.

Potrivit mai multor firme de recrutare, in ultimele 18 luni o serie de mari banci precum Deutsche Bank AG, HSBC Holdings Plc si JPMorgan Chase & Co au angajat mai multe zeci de fosti ofiteri din serviciile de informatii americane si britanice, CIA si GCHQ, pentru a urmari activitatea angajatilor bancilor si a impiedica eventualele comportamente ilegale, informeaza Bloomberg.

Metodele utilizate de ofiterii de informatii pentru analiza vocii, textelor si comunicatiilor prin e-mail in scopul apararii nationale nu sunt foarte deosebite de cele utilizate pentru a descoperi activitatile ilegale ale unui trader, astfel ca fostii spioni isi pot gasi o slujba in sectorul bancar, unde salariul lor este cel putin dublu.

O serie de angajati ai unor banci, ...citeste mai departe despre "Bancile angajeaza fosti ofiteri de informatii pentru a-si spiona angajatii - Bloomberg" pe Ziare.com

#spioni angajati banci , #Stiri Locuri de munca