Beneficiile joburilor temporare

Marti, 24 Februarie 2009, ora 23:43
3003 citiri
Beneficiile joburilor temporare

Pentru multa lume, un job cu caracter temporar nu suna foarte tentant. Unii considera chiar ca asemenea joburi includ munca necalificata, tracasanta sau pot fi un mod de a pierde vremea. Oamenii cu aceasta atitudine negativa cu privire la slujbele temporare au ceva in comun: gresesc toti. Joburile temporare nu sunt o pierdere de vreme. In afara de faptul ca asigura un venit, acestea pot fi folosite ca experiente valoroase pentru cariera.

Exista multe beneficii pe care le poate aduce un job temporar, iar odata ce recunosti aceste avantaje poti incepe sa-ti dezvolti cariera, afirma worktree.com.

1. Banii conteaza

Realist vorbind, banii conteaza intotdeuna. Indiferent de cate ori spui “Banii nu inseamna totul,” nu poti schimba faptul ca fara bani nu te poti descurca. Nu e nici o rusine in a accepta un job doar pentru a obtine banii de care ai nevoie. Indiferent cat de negativa este atitudinea ta fata de un job temporar, este imposibil sa negi ca acesta este deseori o sursa de venit importanta.

Slujbele bune nu cresc in copaci astfel incat oamenii sa o poata alege pe cea mai buna. Cand nu exista alternative viabile, pozitiile temporare sunt un mod fantastic de a castiga bani.

Joburile temporare sunt ideale pentru studenti. Cand ai cursuri in timpul saptamanii, o slujba permanenta poate fi greu de obtinut, insa una temporara iti poate lua doar o zi. De asemenea, astfel de joburi se potrivesc si in cazul unui program care include cursuri de seara sau de weekend.

2. Intarirea CV-ului

Daca in acest moment nu lucrezi, exista sanse sa suferi de “boala” care-I loveste frecvent pe someri: deteriorarea CV-ului. Cand nu lucreaza timp de o perioada prelungita, oamenii isi concentreaza deseori eforturile doar pentru a gasi un nou job. Din nefericire, acesti oameni nu recunosc faptul ca ar trebui sa-si foloseasca timpul liber si pentru a-si imbunatati CV-ul.
Slujbele temporare ofera ocazia de a-ti imbunatati CV-ul prin experienta si educatie, oferind in acelasi timp si o sursa de venit.

Joburile temporare sunt o modalitate buna de a castiga experienta in cadrul unui domeniu anume. Cand slujbele full time sunt greu de gasit, cele temporare iti pot oferi ocazia sa inveti bazele domeniului in care vrei sa lucrezi de acum inainte. In plus, vei fi deja un angajat cu experienta atunci cand apare un post full time disponibil.

Aceste joburi reprezinta o cale rapida de a dobandi noi aptitudini sau de a le specializa pe cele pe care deja le detii. Si mai important, ca angajat temporar, ti se poate cere sa folosesti diverse software-uri profesionale. Abilitatile de a lucra cu anumite programe sunt extrem de apreciate si cantaresc mult in CV.

Daca nu lucrezi full time sau nu esti student, CV-ul tau nu poate contine foarte multe informatii. Un recruiter care-ti evalueaza CV-ul poate presupune ca nu ai facut nimic in tot acest timp. Slujbele temporare sunt o buna modalitate de a umple acele goluri din CV.

3. Temporar pentru a impresiona

In ciuda parerii generale, o pozitie temporara nu e niciodata una lipsita de griji, nu este un job cu responsabilitate zero. Desi lucrurile pot fi usor mai relaxate cand esti angajat temporar, exista un secret pe care multi oameni nu-l contientizeaza: un job temporar poate conduce la mult mai mult.

Daca lucrezi cu altii sau dai raportul unui manager, esti evaluat. Oamenii din jurul tau iau notite cu privire la cunostintele, aptitudinile, personalitatea, sociabilitatea si comportamentul tau. Foloseste urmatoarele afirmatii in avantajul tau:

Ocazional, un job temporar se poate transforma intr-unul permanent. Chiar daca ti se spune in mod explicit ca jobul tau este unul temporar, poti avea sanse sa ocupi o pozitie permanenta daca impresionezi oamenii potriviti.

Joburile temporare iti dau ocazia de a cunoaste indivizi importanti din domeniul in care lucrezi. Nu stii niciodata cand un coleg va avea responsabilitati mai importante, precum cele de recrutare, sau cand i se va cere o recomandare pentru angajarea unui om.

Deseori, pe parcursul dezvoltarii carierei, oamenii descopera ca sunt departe de drumul pe care si l-ar fi dorit. Acest lucru este absolut normal, insa inseamna, de asemenea, si ca pentru a reveni pe calea potrivita este nevoie de o schimbare de directie.

4. Mostre de cariera

Poate parea evident, insa nu pierde niciodata din vedere faptul ca un job temporar este temporar. Acest lucru iti ofera mult mai multa flexibilitate decat iti va oferi vreodata un job permanent. Indiferent de cat de groaznic poate parea jobul, poti sta linistit stiind ca nu este nimic batut in cuie. In plus, de multe ori, oamenii nu stiu ce domeniu sau ce cariera ar dori sa urmeze. Joburile temporare ofera individului optiunea de a incerca o gama larga de joburi. Este modalitatea perfecta de a-ti forma o idee despre un anumit job sau domeniu.

Joburile temporare nu sunt pe gustul tuturor, dar sunt departe de a se incadra in categoria “munca necalificata”. Acceptarea unei slujbe temporare aduce cu sine numeroase beneficii si oportunitati pentru o persoana cu trecut profesional, cunostinte si atitudine potrivite. In loc sa respingi din start o asemenea idee, gandeste-te bine inainte. Un job temporar poate fi lucrurul de care ai cea mai mare nevoie pentru a-ti “resuscita” planurile de cariera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#job temporar venit cariera , #Stiri Locuri de munca