Blaga concediaza peste 1.800 de angajati din minister

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 22:11
2000 citiri
Blaga concediaza peste 1.800 de angajati din minister

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a anuntat, miercuri, reducerea a 1.670 de posturi, dintre care 1.332 ocupate, din aparatul central al ministerului, precum si eliminarea a 491 posturi ocupate din prefecturi, precizand ca vor urma reduceri si in politie si in jandarmerie, precizeaza Mediafax.

Blaga a aratat ca, prin hotarari adoptate, miercuri, de Guvern, a fost redus cu 57% numarul total de posturi din aparatul central al Ministerului Administratiei si Internelor (MAI), de la 2.919 la 1.249, dintre care 150 reprezinta functii de conducere.

Numarul acestora din urma va ajunge astfel de la 280 la 130 functii, reprezentand o reducere de 54%.

Potrivit ministrului, a fost eliminat si sporul de 0,25% la salariu pentru aproximativ 3.671 angajati din aparatul central al ministerului.

In urma acestor reduceri de personal, economiile realizate vor fi de 7,764 milioane lei numai in cadrul aparatului central al MAI. Directia Generala de Informatie si Protectie Interna si Directia Generala Anticoruptie nu vor mai face parte din aparatul central al MAI, fiind reorganizate ca structuri subordonate, iar Directia de Audit a fost separata de Directia de Control.

In cadrul prefecturilor, reducerea posturilor va fi de 22%, respectiv 491 de persoane, din 2.270 posturi ocupate urmand sa ramana doar 1.779. Blaga a mai aratat ca numarul structurilor aparatului central al MAI se reduce de la 22 la 20, iar Agentia Nationala Antidrog si Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane vor fi reorganizate la nivel de directii in MAI.

Reinfiintarea acestora ca directii in MAI le va permite accesarea fondurilor europene si va permite Romaniei sa ia parte la programul de eliminare a a vizelor pentru SUA, a sustinut Blaga.

Directiile pentru relatia cu institutiile prefectului si Directia pentru servicii publice deconcentrate au fost comasate, iar in noua structura a MAI a fost infiintata Directia generala pentru relatia cu comunitatile locale, care va avea in componenta fostele directii pentru administratie publica locala si Directia pentru dezvoltare locala.

Blaga a precizat ca are avizul CSAT pentru reducerea posturilor, iar restructurarea va continua cu Politia, Politia de Frontiera, Inspectoratul de aviatie, Jandarmeria si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

4 motive pentru care spațiile de birouri prietenoase sunt esențiale pentru atragerea și retenția angajaților
4 motive pentru care spațiile de birouri prietenoase sunt esențiale pentru atragerea și retenția angajaților
În ultima vreme, tot mai multe persoane au înțeles că un spațiu de birou prietenos, care oferă tot confortul, este esențial pentru atragerea și retenția angajaților. Însă, nu doar...
Compania care le oferă angajaților bonusuri de până la 10.000 de euro: ”Într-un an dificil, au avut o performanţă foarte bună”
Compania care le oferă angajaților bonusuri de până la 10.000 de euro: ”Într-un an dificil, au avut o performanţă foarte bună”
Angajaţii producătorului de maşini de lux Porsche AG vor primi un bonus de până la 9.690 de euro (10.587 dolari) datorită rezultatelor solide din 2023, transmite DPA. Valoarea bonusului...
#angajati, #blaga, #concedieri , #Stiri Locuri de munca