Boc: o persoana poate castiga, stand cu mana intinsa, mai mult decat una care munceste pe branci

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 12:09
2087 citiri
Boc: o persoana poate castiga, stand cu mana intinsa, mai mult decat una care munceste pe branci

Premierul Boc a declarat, luni, ca Guvernul va impune, prin Codul asistentei sociale, un plafon maximal pe care o persoana sau familie fara venit sa-l poata primi si a adaugat ca, in prezent, "o persoana poate castiga, stand cu mana intinsa, mai mult decat una care munceste pe branci opt ore", potrivit Newsin. 

Primul-ministru a precizat ca Guvernul are in vedere revizuirea legislatiei asistentei sociale, "in sensul de a incuraja munca". "Aici trebuie sa o spunem foarte clar si raspicat: prea multa legislatie de asistenta sociala din Romania incurajeaza nemunca in detrimentul muncii", a subliniat premierul.

El a explicat ca venitul minim garantat se va restrange "doar la persoane cu adevarat aflate in nevoie" si va fi platit "nu de primarie, ci de agentiile pentru prestatii sociale, pentru a nu mai un instrument de campanie electorala sau de mita electorala".

In plus, toate celelalte prestatii sociale sunt rearanjate pentru a fi simtite acolo unde este nevoie, a continuat seful Guvernului.

"Vom impune, prin Codul asistentei sociale ce va fi finalizat in luna octomrbie, un plafon maximal pe care o familie sau o persoana care nu are un venit sa-l poata primi, iar dincolo de acest venit minimal, sa mearga la munca pentru ca munca este singura solutie intr-o societate democratica si intr-o societate de piata pentru a-si castiga existenta".

Boc a aratat ca Executivul va acorda stimulente mediului de afaceri si va insista pe politica de recalificare profesionala a somerilor.

"Tinta noastra este ca oamenii sa fie ajutati sa iasa din starea de somaj, sa iasa din starea aceasta in care se complac sa stea fara sa aiba un loc de munca", a mai spus el.

"In momentul de fata, exista situatii din analizele pe care le-am facut, cand o persoana doar stand cu mana intinsa poate castiga mai mult decat un om care munceste pe branci opt ore, doar beneficiind de diverse ajutoare sociale din diverse locuri, fara ca ele sa fie corelate.

Acum, din nefericire, legislatia noastra de 20 de ani ii incurajeaza pe foarte multi sa stea in aceasta stare cu ajutoare sociale, far sa fie stimulati sa-si caute un loc de munca.

Noi, statul trebuie sa intervenim prin politica de recalificare profesionala pe care o avem pusa la punct cu agentiile de recalificare profesionala si cu Ministerul Muncii, astfel incat oamenii sa poata gasi o slujba si din ea sa traiasca", a conchis Boc. 

#asistentei, #boc, #codul, #munca, #sociale, #someri, #venituri , #Stiri Locuri de munca