Bonele vor lucra doar cu contract de munca sau ca PFA

Sambata, 03 Ianuarie 2015, ora 13:45
1778 citiri
Bonele vor lucra doar cu contract de munca sau ca PFA
Foto: Mirela Oprea/Arhiva personala

Noile reglementari privind profesia de bona au intrat in vigoare de la inceputul anului, dupa cum se arata intr-un act normativ publicat recent in Monitorul Oficial.

Bona este persoana fizica cu domiciliul ori resedinta legala in Romania, calificata potrivit prevederilor legale sa desfasoare servicii de ingrijire si supraveghere a copilului, dupa cum se arata in Legea nr. 167/2014 privind exercitarea profesiei de bona publicata in Monitorul Oficial nr. 922 din 18 decembrie, ce urmeaza a intra in vigoare in martie 2015.

Conform noilor dispozitii, persoana fizica care vrea sa exercite profesia de bona trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

a)sa fie cetatean roman sau strain cu domiciliul/resedinta, de regula, in aceeasi localitate cu domiciliul/resedinta copilului;b) sa fie cetatean strain cu drept de munca in Romania;c)sa aiba capacitate deplina de exercitiu, in conditiile legii;d)sa fie apta din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei; indeplinirea acestei ...citeste mai departe despre "Bonele vor lucra doar cu contract de munca sau ca PFA" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#schimbari meserie bona, #meserie bona Romania , #Stiri Locuri de munca