Botis: statul trebuie sa faca asistenta sociala

Sambata, 12 Martie 2011, ora 13:40
1786 citiri
Botis: statul trebuie sa faca asistenta sociala

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a spus, sambata, la Bistrita, la o intalnire cu oamenii de afaceri din judet, ca nu este atributul angajatorilor sa faca asistenta sau protectie sociala, ci al statului.

Ioan Botis le-a spus oamenilor de afaceri prezenti ca ei trebuie sa faca profit si sa creeze noi locuri de munca. Botis a afirmat ca, din punctul sau de vedere, noul Cod al Muncii este prima etapa in ceea ce inseamna o reforma adevarata in economia Romania.

"Prima lege pe care o consider foarte importanta este Codul Muncii, care nu mai pune baza doar pe latura sociala, ci pe performanta in primul rand. Aceasta lege ii spune angajatorului si angajatului ca trebuie sa faca performanta si ca nu este atributul angajatorului ca sa faca asistenta sau protectie sociala", a declarat Botis.

Potrivit ministrului, mesajul noului Cod al Muncii pentru oamenii de afaceri este sa faca profit, sa investeasca, sa se dezvolte si sa creeze locuri de munca.

"Acesta este mesajul Codului Muncii pentru intreprinzatori, pentru angajatori. De asistenta sociala se ocupa institutia numita stat, care are asemenea instrumente: agentiile de prestatii sociale si pentru ocuparea fortei de munca.

Sunt institutii care se pot ocupa de asistenta sociala, de reorientare, de insertie pe piata muncii. Acestea sunt atribute foarte clare pe care un stat trebuie sa si le dezvolte si sa lase angajatorii sa se dezvolte ei si sa faca profit, investitii, sa creeze noi locuri de munca", a declarat Botis.

Ministrul Muncii a adaugat ca primul lucru pe care a incercat sa-l faca de la preluarea ministerului a fost sa ajusteze cheltuielile sociale.

#botis, #statul, #asistenta sociala , #Stiri Locuri de munca