Bucurestenii castiga dublu fata de salariatii din provincie

Miercuri, 04 Martie 2009, ora 10:34
2014 citiri
Bucurestenii castiga dublu fata de salariatii din provincie

Salariul mediu brut al unui angajat din Capitala este de aproximativ 1.000 de euro pe luna, in timp ce persoanele angajate in Moldova si Transilvania primesc un salariu mediu brut cu putin peste 500 de euro.

Salarii apropiate de cele din Bucuresti se regasesc in regiunile Banat si Muntenia, salariul mediu brut lunar in aceste regiuni este de 950, respectiv 750 de euro, informeaza Business Standard.

"Pe piata romaneasca exista variatii salariale foarte mari, atat la nivel ierarhic, cat si intre regiuni. La nivel de top management, de exemplu, exista diferente de 15-20 de ori intre veniturile anuale totale brute", este de parere Maria Smid, senior consultant al firmei Kienbaum.

In ceea ce priveste muncitorii calificati, media salariala din Capitala este aproape dubla fata de cea din regiunile unde se inregistreaza cele mai mici venituri.

Daca salariul mediu brut al unui muncitor din Transilvania este de 400 de euro pe luna, in Capitala un muncitor castiga 700 de euro.

Diferentele salariale ar putea fi explicate prin diferenta intre costul vietii in provincie raportat la cel din Capitala, unde alimentele, imbracamintea si chiriile sunt cu mult mai mari.

#bucuresteni, # castiguri, # salarii , #Stiri Locuri de munca